Mijn verzameling in het museum

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Met veel plezier start het Museum Kennemerland een nieuwe serie kleine tentoonstellingen. Op de zolderverdieping tonen we in 2018 iedere maand een andere verzameling aan de bezoekers. De serie wordt geopend met de vrolijke collectie kikkers van Truus Quax. Deze expositie is te zien van 1 maart tot en met 1 april.
Als hoogblonde scholier met de achternaam Quax had Truus een gemakkelijk gevonden bijnaam: ‘witte kikker’. En toen ze stopte met haar baan en voor zichzelf begon lag ook haar logo voor de hand. Daarna sloeg de verzamelkoorts toe. Nu staat de kikker voor veel plezier in haar leven. Om zich heen kijkend in haar huis zijn de kikkers nooit ver weg. Het staat, ligt hangt, geeft licht en ze slaapt eronder.

‘Mijn verzameling in het museum’ is een initiatief van Museum Kennemerland. In 2018 geven wij inwoners van Kennemerland de mogelijkheid hun fraaie, bijzondere, unieke, aparte verzameling te tonen in een museale omgeving.

Dus heeft u een verzameling en stelt u die graag ten toon, meldt u dan aan bij het museum. Wie weet staat uw collectie dan binnenkort in het museum. Voor meer informatie over mogelijkheden en voorwaarden kunt u terecht bij Ria van Roon – 06 25325702.

De volgende expositie van 2 april tot en met 29 april zal de verzameling  Barbies van Karin Beentjes zijn. Voor mei staat R2D2 Star Wars van Toni Quintana Cortes op het programma. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing