Mini tentoonstelling foto’s Velsertunnel in Museum Kennemerland

Door: Ab Jenema

IJMOND - De heropening van de Velsertunnel op maandag 16 januari 2017 is een historische gebeurtenis waarbij Museum Kennemerland uiteraard stil wil staan.

Ter gelegenheid van de heropening van de Velsertunnel is er in het Museum een vitrine en kleine expositieruimte ingericht met unieke foto's van de bouw van de Velsertunnel en de renovatie. Een groot deel van het fotomateriaal is beschikbaar gesteld door Rijkswaterstaat. Vermeldenswaard is een fotoboek dat 60 jaar geleden over de bouw is samengesteld en dat onderdeel is van de collectie van Museum Kennemerland.

Over de Velsertunnel zijn in de fotocollectie en de beeldbank van het museum circa 200 foto’s opgenomen: van de bouw in de jaren vijftig, de Opening op 28 september 1957, het interieur van de Tunnel, het Verkeer tot en met de de Renovatie van Tunnel. Tevens omvat het foto's van de Velsertunnel-run en -wandeling.

De foto’s over de Velsertunnel vormen slechts een fractie van de totale fotocollectie van ongeveer 8.000 foto’s. Al deze foto’s zijn beschreven en aan elke foto zijn relevante kenmerken toegekend.

Natuurlijk willen wij al onze gasten het liefste in levenden lijve in het Museum ontmoeten. Toch hoeft men voor het raadplegen van de beeldbank niet per se naar het Museum te komen. De bestanden zijn ook via Website www.museumbeverwijk.nl van het Museum Kennemerland te benaderen.

De mini fototentoonstelling is vanaf zaterdag 21 januari tot eind maart alleen te bewonderen in Museum Kennemerland. Op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen kunt u terecht van 14.00 tot 17.00 uur. Op die tijdstippen is het ook mogelijk om in het museum de beeldbank te raadplegen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing