Mobiel achteraf betaald parkeren nu mogelijk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Het college van B&W besloot vorig jaar om GSM-parkeren in de gemeente Beverwijk te introduceren als een vorm van achteraf betaald parkeren. Vanaf maandag 16 januari 2012 kan het ook daadwerkelijk. Overal waar een parkeermeter staat in de gemeente Beverwijk kan via de mobiele telefoon achteraf afgerekend worden.

GSM-parkeren is parkeergeld betalen met je mobiele telefoon. Het biedt iedereen de mogelijkheid tot achteraf betaald parkeren. In Nederland is een toenemend aantal gemeenten waar met de GSM betaalt kan worden, waaronder gemeenten Amsterdam, Purmerend en Zandvoort. In de gemeenten Hoorn, Alkmaar en Haarlem is men bezig met invoering. Wethouder Frans Koster is blij met de invoering: “Deze nieuwe mogelijkheid van achteraf betaald parkeren past goed bij het steeds klantvriendelijker maken van onze binnenstad.”

Om van het systeem gebruik te kunnen maken moet de automobilist zich eerst aanmelden bij een exploitant van dit systeem, bijvoorbeeld bij Park-line, Parkmobile of Yellowbrick. De klant ontvangt dan een zogenoemde transponderkaart. Deze moet achter de voorruit geplaatst worden. Zodra de auto is geparkeerd, belt de klant zijn of haar provider en geeft de code van het parkeergebied via de telefoontoetsen door. De juiste code staat op iedere parkeerautomaat. De provider herkent de gebruiker aan zijn of haar mobiele nummer en meldt de klant aan.
Parkeercontroleurs kunnen zien of de auto is aangemeld (en dus betaalt), doordat het kenteken op moment van aanmelden wordt geregistreerd. Bij vertrek meldt de klant zich af door opnieuw met de provider te bellen. Sommige providers herinneren de klant met een sms-bericht aan de actieve parkeeractie. Aan het eind van de maand rekent de provider alle parkeergelden met de klant af en draagt parkeergelden over aan de gemeente. De automobilist betaalt zijn of haar eigen telefoonkosten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing