Moedige Moeders van start in de gemeente Beverwijk.

Door: Jan Pronk

Beverwijk - Het doel dat de Moedige Moeders nastreven is het drug/drankprobleem in beeld te brengen en aan te pakken. Dit kan natuurlijk alleen door welwillende ouders, broers, zussen of andere familieleden, die bereid zijn om het probleem te erkennen en te accepteren. Door vroege erkenning kan een hoop ellende bespaard blijven.

Naasten van verslaafden ondervinden vaak grote emotionele, maar ook praktische problemen door het leven met een dierbare die verslaafd is. Het gevolg hiervan is vaak enorme stress, hoge schulden, depressie en burn-out verschijnselen. Door schaamte en schuldgevoelens naar zichzelf en de omgeving, vanwege het taboe dat op verslaving rust, raken naasten van verslaafden vaak in een isolement. Naasten van verslaafden kunnen maar op weinig manieren hulp vinden en zijn een vergeten groep, terwijl ze in het proces van verslaving een belangrijke rol spelen. 

Daarom zijn zij de Moedige Moeders Beverwijk gestart. Zij zijn ervaringsdeskundige en willen op deze manier steun bieden aan moeders, vaders, partners, broers, zussen en vrienden die een machteloos gevoel ervaren door de verslaving van hun dierbare. Door het delen van deze ervaring en het luisteren naar anderen ervaren zij dat deze vergeten doelgroep weer terugkomt in hun eigen kracht en weer grenzen kunnen stellen voor zichzelf en de verslaafde. Herken je jezelf en merk je dat je leven compleet beheerst wordt door je dierbare verslaafde, voel je welkom!!! 

Durf de eerste stap te zetten richting je eigen herstel. Elke 1e en 3e donderdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur zijn zij aanwezig in Dorpshuis de Moriaan, adres: Dorpsduinen 4 in WIJK AAN ZEE. Meld je wel even aan als je van plan bent om te komen via e-mail: [email protected] Spontaan binnenkomen mag natuurlijk ook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing