Mohamed Boutaka opnieuw 'Pannakoning'

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Mohamed Boutaka is opnieuw de grote winnaar van het NK Panna Knock Out geworden. Zondagmiddag werd de editie van 2011 gespeeld op het terrein van De Bazaar. Boutaka versloeg in een bloedstollende finale met 3-1 drievoudig Nederlands Kampioen Hoessain Kamal. Met zijn overwinning prolongeerde Mohamed zijn titel Nederlands kampioen op spectaculaire wijze. In een spannende finale ging de strijd gelijk op, maar met nog dertig seconden op de klok scoorde Mohamed 2-1 en onmiddellijk versterkte hij zijn positie nog meer door binnen vijf seconden 3-1 te scoren.  Mohamed mag zich nu voor de derde keer Nederlands Kampioen Panna Knock Out noemen. Ondanks dat hij vooraf al als één van de favorieten voor de titel werd bestempeld, vond Mohamed zijn overwinning toch niet vanzelfsprekend: “het hele toernooi was zwaar, vooral in de finale tegen Hoessain  moest ik alles geven”. Bij de dames won Fouzia Taybi en Nederlands Jeugdkampioen werd Danicio Codfried.  Fouzia Taybi was de grote verassing bij de dames. Vanuit het niets wist ze de titel Nederlands kampioen te bemachtigen. Het NK was namelijk haar eerste pannatoernooi ooit. Ze plaatste zich via een Wildcard. Danicio  deed voor de tweede keer mee. In 2010 wist hij de kwartfinales te bereiken. Dit jaar werd hij de grote winnaar door geen enkele wedstrijd te verliezen en de meeste panna’s van het toernooi te scoren. Ook was het nodige talent bij Panna with the Stars aanwezig, onder meer Mimoun Ouled Radi, Rachid Larouz Salah Edin en Monsif Bakkali. De sterren streden tezamen met streetlegends als Soufiane Touzani en Edward van Gils ten bate van de Masterboys, een organisatie die  zich sterk maakt voor het ontdekken en ondersteunen van jonge talenten op het gebied van sport, muziek en dans. Na afloop overhandigde Mark van der Jagt een cheque ter waarde van € 2.000,- aan Stefano van Delden, directeur en hoofdtrainer Masterboys en Girls. Het strijdtoneel van deze razend populaire sport was De Bazaar in Beverwijk. Naast  de pannafields vonden er op dit urban event ook diverse optredens plaats van o.a. Ali B en de broers Fouradi. Daarnaast verraste de populaire artiest Monsif het publiek in Beverwijk met een onverwacht optreden! Panna is straatvoetbal waarbij de subtiele voetbeweging meer waard is dan het scoren van een doelpunt. Het afgelopen jaar zijn er meer dan tweehonderd toernooien gespeeld in Nederland, maar ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije. De beste spelers van deze toernooien hebben gestreden om de titel Nederlands Kampioen Panna Knock Out in drie categorieën: 8 t/m 14 jaar. 15 plus en de dames. Tijdens het NK vond ook de verkiezing Miss Panna 2011 plaats. De strijd ging tussen de drie finalisten Victoria Azizi, Cherelva Menig en Lindsay Delius. De 21-jarige Lindsay mag een jaar lang de titel Miss Panna dragen en Panna KO vertegenwoordigen tijdens verschillende toernooien. Voor haar was het winnen van de titel nogal een grote verassing. “Vorig jaar werd ik gescout maar heb ik niet meegedaan, dit jaar wilde ik het er toch op wagen”. Wat Lindsay als Miss Panna wil bereiken weet ze nog niet: “Het is allemaal erg snel gegaan ik heb er daarom nog helemaal niet over nagedacht”. Meer informatie, uitslagen en movies zijn te vinden op www.pannaknockout.org.