Monumentenprijs uitgereikt

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Drie jaar geleden kochten Jacques Schoenmaker en Annelies Krol het monumentale woonhuis aan de Arendsweg 51. Ze knapten het pand op en herstelden het zoveel mogelijk in de originele staat. Dat leverde hen niet alleen veel lovende woorden van passanten op, maar ook de Monumentenprijs van de gemeente Beverwijk. Wethouder Cecilia van Weel-Niesten kwam bij het stel langs om hen te verrassen met de oorkonde en een bijbehorend geldbedrag.  

Voordat de gemeente Beverwijk het pand verwierf, was het in handen van de familie Sluiter. Er bleken veel foto's van het pand te bestaan, zowel het interieur als de gevels waren veelvuldig op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat hielp de nieuwe eigenaars goed bij het opknappen van de woning. De bijzondere vloer in de hal en de boog naar de ruimte daarachter behoren tot de authentieke elementen van het pand. Ook veel andere onderdelen van het huis verkeren nog in originele staat. De keuken werd verplaatst naar een ander deel van de woning, de voormalige keuken is omgetoverd tot werkkamer met uitzicht op de grote tuin achter het pand. "Die tuin was een en al bos, we hebben alleen de bijzondere bomen laten staan", vertellen de huidige eigenaren.

De Monumentenprijs is een initiatief van de Stichting Historisch Beverwijk en werd eerder toegekend aan de panden Terpsichoré, Beijerlust en de pastorie van de Agathakerk. "U hebt het niet alleen voor uzelf gedaan. Ik wil Beverwijk beetje bij beetje mooier maken en u heeft daarbij geholpen", aldus de wethouder. Gedurende de werkzaamheden die in de afgelopen drie jaren werden verricht, kwamen veel mensen een kijkje nemen. "Dan hoor je hoe het leeft, daar word je wel warm van", aldus Jacques Schoenmaker en Annelies Krol. Het geldbedrag willen ze toevoegen aan de spaarpot voor de bouw van een open haard.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing