Monumentenprijs voor eigenaren pand Zeestraat 127

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De gemeente heeft de jaarlijkse Monumentenprijs toegekend aan de familie De Jongh-de Wilde. Ze ontvingen de prijs, samen met een oorkonde, als blijk van waardering voor het restaureren van het pand aan de Zeestraat 127, genaamd 'Huis Duynwyck'. 

De monumentenprijs moet worden gezien als een blijk van waardering dat uitgesproken wordt aan de initiatiefnemers die de moed en creativiteit hebben getoond voor het behoud van één van de rijksmonumentale panden, het voormalige koetshuis en tuinmanswoning Duynwyck, behorende tot het cultureel erfgoed van de stad. Voor het pand Zeestraat 127 is een uitgebreid herstel- en renovatieplan voorbereid. De renovatiewerkzaamheden hebben een aantal jaren in beslag genomen.

Het pand Zeestraat 127 is sinds 1827 in het bezit van de familie de Wilde en zal door Saskia de Wilde-de Jongh en Bart de Jongh door eigen bewoning in de familie worden gehouden. Het totale pand in zijn huidige vorm heeft een hoge monumentwaarde, gezien het nog steeds afleesbare ontstaan op die plek in de stad, als resterend onderdeel van de verdwenen buitenplaats Duynwyck aan de Scheijbeeck.

In 2007 stelde de Stichting Historisch Beverwijk aan het college van B&W voor een jaarlijkse waardering in de vorm van een monumentenprijs te introduceren voor ondernemers/burgers, die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed in Beverwijk. De gemeente en de stichting hebben dit gezamenlijk uitgewerkt.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl