Mooie opbrengst La Passe voor Spierfonds

Door: Bos Media Services

Sylvo en Simone van Wagtendonk van danssportcentrum La Passe overhandigen de cheque aan Marja Beukers van het Prinses Beatrix Spierfonds.

BEVERWIJK - Marja Beukers, regiomanager west van het Prinses Beatrix Spierfonds, heeft deze week een symbolische cheque in ontvangst genomen. De schenking van 577,65 euro is bijeengebracht door mensen die in de afgelopen twee weekeinden proeflessen hebben gevolgd bij danssportcentrum La Passe. 

Alle spierziekten de wereld uit. Dat is kortweg het doel van het Prinses Beatrix Spierfonds.  Om dat te bereiken wordt onderzoek gefinancierd en wordt geld geïnvesteerd om de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland een betere kwaliteit van leven te kunnen geven. De inkomsten van het fonds bestaan uit de opbrengsten van de jaarlijkse collecte, donaties via giro 969 en gelden die bijeen gebracht worden via acties als deze. Van elke euro die binnenkomt gaat 82 cent naar onderzoek en ondersteuning, 15 cent naar fondsenwerving en 3 cent naar administratie en beheer.

Tijdens de Beverwijkse editie van de Sportfair kwamen Simone en Sylvo van Wagtendonk, de eigenaren van danssportcentrum La Passe, met Marja Beukers in contact. Dat leidde al snel tot het idee voor een samenwerking. Geen toevallige keuze, want het Prinses Beatrix Spierfonds heeft al drie jaar een nauwe band met dansend Nederland door het jaarlijkse evenement ‘Free To Move’, dat geldt als de officiële opening van het dansseizoen. "We zochten naar een groep mensen die op een positieve manier de spieren gebruikt", legt Marja uit. Simone en Sylvo vervolgen: "Dansen is één en al spierbeweging. Wij hebben gratis proeflessen gegeven. Aan de deelnemers werd gevraagd om na afloop een vrijwillige bijdrage te leveren via de collectebus."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing