'Mooie woorden vind je overal'

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ze ontmoetten elkaar via Young Art Festival, waar ze als 'Text' avonden organiseerden met schrijvers en dichters. Het liefst op onverwachte locaties, want 'mooie woorden vind je overal'. Na enkele jaren namen Daisy Bakker en Joni Zwart het motto mee en bleven als 'de Verhalendames' evenementen organiseren. Al gauw sloot Fransje Boot zich bij hen aan. Na drie seizoenen bleven de optreden binnenstromen en nam het aantal verhalenvertellers toe. 'De Verhalendames' werd een groep en zo presenteren zij zich nu: als collectief.

Drie seizoenen lang stelden 'de dames' vertellers voor aan het publiek van Bakkum Vertelt. Daar verzorgden zij ook het 'dichten op maat' waarbij gedichten op verzoek van bezoekers werden geschreven op oude typemachines. Naar aanleiding van deze optredens stroomden nieuwe verzoeken binnen. Het aantal 'dichters van dienst' en vertellers nam toe. 'De Verhalendames' bleek een groep te zijn geworden. En zo presenteren zij zich dan ook vanaf nu: als collectief.

Op www.verhalendames.nl vind je vier verschillende categoriën: naast het dichten op maat, zijn de leden van het collectief ook thuis in het schrijven van teksten, in het voordragen en presenteren en in het organiseren van evenementen waar je met schrijvers en dichters kennis maakt. De leden van het collectief, dat naast Daisy (achter de schermen), Fransje en Joni, bestaat uit: Isa van Klaveren, Stella van Lieshout en Mattijs Reinen, zullen zowel eigen initiatieven ontwikkelen als werken op aanvraag. Meer informatie is te vinden op de geheel vernieuwde website. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing