'Muitende Muizen' op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Na drie succesvolle en lekkere Smaakmarkten staat de vierde van het seizoen voor de deur. Zaterdag 27 juli wordt het Julianaplein in Wijk aan Zee omgetoverd tot een een heerlijke eetmarkt waar liefhebbers van bijzondere hapjes goed aan hun trekken kunnen komen.

De Smaakmarkt is al jarenlang een doorslaand succes in de regio. Acht zaterdagen in juli en augustus ontmoeten mensen elkaar onder genot van wijn en spijs en kunnen ze voor heerlijke hapjes terecht bij de verschillende foodtrucks en kramen. Een van de vaste gastheren is de wagen van Gewoon met de beroemde Pokebowl en malse diamanthaas van de Green Egg. Kenners gaan naar Asih voor sateetjes. Ook een bekende verschijning is Joey's met Vietnamese hapjes. En voor een zoetje toe kun je terecht bij Mr. Delicious, die verleidelijke fudges in alle smaken heeft. Of je gaat voor een heerlijk portie poffertjes.

De muziek wordt deze editie verzorgd door Frans Molenaar en Kim Schulte, die altijd zorgen voor een mooie muzikale en swingende avond. En voor de kinderen is er straattheater met de Willy Wonka Wagen van Straalman & Vriesman. Die trakteren het publiek op 'gevaarlijk' lekker lekkers. Zo hebben ze Muitende Muizen en Ploppende Kauwgomballen die ze aan hun klanten uitdelen - met een passende gebruiksaanwijzing. De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Actief Wijk aan Zee (SaWaZ) en het Toeristen Informatie Punt De TIP. Het recept is vanaf het eerste jaar een succes gebleken. We houden het klein en gezellig door bewust ook de kleinere ondernemers uit te nodigen. De organisatie is in handen van een enthousiast team van vrijwilligers. Op deze manier is het hele dorp zoveel mogelijk betrokken en blijft de dorpse sfeer overeind. Voor meer informatie kijk op www.smaakmarkt.com. Als je opteert voor een plek op de markt en ook een gerecht aan de man wilt brengen, kun je je opgeven via deze website.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Fietspoint
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing