Museum blij met uitbreiding collectie

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op 21 januari vond de feestelijke overdracht plaats van de collectie van Henk van Unen aan Museum Kennemerland. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers ondertekenden de heer Van Unen en mevrouw Polak (conservator van het Museum) de schenkingsakte. De uitgebreide verzameling van de heer Van Unen heeft betrekking op de regionale sigarenindustrie, waarover het Museum momenteel een expositie toont.

Museum Kennemerland is er trots op dat het de collectie heeft kunnen verwerven. Een deel ervan zal blijvend getoond worden in het Museum. Bij toekomstige exposities kan het Museum putten uit de grote verzameling foto’s, historisch reclamemateriaal en fabrieksdocumenten. Liefhebbers halen hun hart op bij bijvoorbeeld ‘Reglement voor de werklozenkas van de Nederlandse R.K. Tabalsbewerkersbond St. Willibrordus’ uit 1939 en zo zijn er nog meer bijzondere documenten. Beverwijk kende in het begin van de vorige eeuw een bloeiende tabaksindustrie. In oktober verscheen het door het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland uitgegeven boek "De Beverwijkse sigarenindustrie" over de opkomst en ondergang van de Beverwijkse tabaksbranche. In het Museum is nog tot 18 maart de tentoonstellling over de sigarenindustrie te zien.

Museum Kennemerland is gevestigd aan het Westerhoutplein 1 in Beverwijk en is geopend op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.museumkennemerland.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing