Museum Kennemerland benoemt drie jeugdambassadeurs

Door: Jan Pronk

IJMOND - Het Museum Kennemerland staat te boek als een erkend Museum omdat de organisatie voldoet aan de criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. 
Educatie is een van de belangrijkste doeleindenwaar een erkend museum zich dient te richten. 
De afgelopen periode is veel tijd en aandacht besteed aan de invulling van het educatieprogramma voor de komende jaren. 
Besloten i om het educatie beleid te richten op de bewoners van regio Kennemerland (Assendelft, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen), 
en de focus in eerste instantie te leggen op de leeftijdscategorie 6 – 12 jaar.
De eerste stappen zijn al gezet door het organiseren van twee succesvolle kindermiddagen.
 

De eerste had als thema de Germanen en Romeinen en de tweede had als thema de schilderkunst. Verder zijn er verschillende educatiemiddelen ontwikkeld die een bezoek van kinderen aan het Museum Kennemerland extra interessant en aantrekkelijk kunnen maken. Ook zijn er contacten met een aantal basisscholen uit de regio gelegd. Het doel is om samen met deze scholen na te gaan hoe de aandacht voor het regionale cultureel erfgoed kan worden ingepast in bestaande lesprogramma’s. Daarbij levert Museum Kennemerland de kennis en kunde op dat gebied.Om de ambities op het gebied van Educatie kracht bij te zetten heeft Museum Kennemerland besloten om een aantal Jeugd ambassadeurs aan te stellen. Zij zullen gevraagd worden waar mogelijk het museum naar buiten toe te vertegenwoordigen en vooral ook kritisch mee te kijken naar en mee te denken over te ontwikkelen educatiemiddelen en programma’s. Kortom zij vertegenwoordigen de doelgroep van het educatiebeleid.

De benoeming vindt plaats op 13 juli 2017 om 16.00. Tijdens een korte plechtigheid in Museum Kennemerland zullen Fyonne Faber, Damian Rood en Marjolein de Boer door het Bestuur van Stichting Museum Kennemerland worden aangesteld als Jeugd ambassadeurs van het Museum.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing