Museum Kennemerland huldigt winnaars prijsvragen Burendag

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Museum Kennemerland was uiteraard ook van de partij tijdens de Burendag op 30 september jl.. Deze dag was onderdeel van de viering van 100 jaar Staal in de IJmond. Het museum wijdt op dit moment een expositie aan het feit dat Hoogovens zich 100 jaar geleden in de IJmond vestigde. De invloed van Hoogovens op de ontwikkelingen in de regio is enorm geweest.

Dit laat het museum zien door een fotopresentatie over de maatschappelijke effecten en een bijzondere filmpresentatie waarin 3 ondernemers centraal staan. De stad Beverwijk, en de plaatsen Heemskerk, Velsen en IJmuiden hebben vanaf de zestiger jaren uit de vorige eeuw een gigantische groei doorgemaakt dit wordt getoond in een interactieve presentatie over de woningbouw in de regio.

Tijdens de uitstekend georganiseerd buren dagen op het Tata terrein heeft het museum een tipje van de sluier opgelicht over hetgeen in het museum te zien is. Ook konden de bezoekers aan de stand van het museum meedoen aan twee prijsvragen; een voor volwassenen en een voor kinderen. De kinderen moesten een pittige rebus oplossen. De winnaars van de prijsvragen, die uit de inzenders zijn getrokken, zijn donderdagavond 18 oktober feestelijk in het museum als VIP onthaald en in het zonnetje gezet. Zij kregen een speciale rondleiding door het museum, mooie cadeaus en een prachtige bos bloemen. 

Zie voor het laatste nieuws en activiteiten www.museumkennemerland.nl en/ of facebook pagina. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing