Muziek van Bach in de Grote Kerk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Muziek van de familie Bach in de Grote Kerk op het historische Christiaan Müller-orgel (1756). Op vrijdag 5 augustus 2016 komt de stadsorganist van de Grote Kerk in Gorichem, Gerben Budding, naar Beverwijk voor een orgel concert. Gerben Budding studeerde het hoofdvak orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. In april 2013 won hij de eerste prijs op het Second International Organ Competition 'Agati-Tronci' in San Marcello Pistoiese (Italie).

In juni 2013 volgde de tweede prijs op het Internationaal Schnitger Concours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationale César Franck Concours te Haarlem en de Publieksprijs op het improvisatieconcours 'Organ without borders' in Luxemburg. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s met o.a. werk van Bastiaans en Litaize en een CD-box met het complete orgelwerk van Samuel de Lange Jr.


Gerben Budding heeft voor het Beverwijkse orgel een keuze gemaakt uit de orgel werken van de familie Bach. Van Johann Sebastian speelt hij de Toccata in d moll en de Praeludium en Fuga in C-dur ( BWV 547). Daarnaast speelt hij werken van J.L.Krebs, Carl Philipp Emanuel Bach en een Ciaconna van Joh Bernard Bach.
Vrijdag 5 augustus Grote Kerk van Beverwijk, aanvang 20.00 uur, toegang 7,50 euro p.p. Na afloop kan de speeltafel bezocht worden.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing