MUZIEKCONFERENTIE VOOR BASISSCHOLEN IN HET KENNEMERTHEATER

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op woensdag 8 november vindt in het Kennemer Theater in Beverwijk voor de eerste keer een muziekconferentie plaats voor leerkrachten van alle basisscholen in Heemskerk en Beverwijk. Er worden meer dan honderd leerkrachten verwacht van veertien basisscholen. Zij zullen op deze middag inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen met betrekking tot muziek in het basisonderwijs. De conferentie wordt georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultuurcentrum Heemskerk. Zij willen hiermee de samenwerking in de regio stimuleren en de kwaliteit van het muziekonderwijs helpen verbeteren.


De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs in het basisonderwijs. Door het succes van twee landelijke subsidieregelingen, de regeling Muziekimpuls en Cultuureducatie met Kwaliteit,  kunnen basisscholen onder meer hun team bijscholen en zorgt een vakleerkracht muziek ervoor dat er een digitale muziekmethode wordt ingevoerd. Iedere school kiest zelf voor de vorm die het beste aansluit bij het eigen type onderwijs. Uiteindelijk is het de bedoeling dat na afloop van de subsidieperiode muziek vast verankerd is in het schoolplan.


De muziekconferentie is bedoeld om leerkrachten te inspireren door middel van een afwisselend workshopprogramma. Zo zijn er workshops over muziek- en taal te volgen of kunnen leerkrachten ervaren wat je allemaal met bodypercussie of boomwhackers kunt doen. Daarnaast is er voor schoolbesturen, cultuur coördinatoren en schoolleiders een speciaal programma over de succesfactoren van muziekonderwijs, het aanvragen van subsidie en de samenwerking met culturele partners zoals Fanfare orkest St. Caecilia en het Tata Steel orkest.


Het is de bedoeling dat deze conferentie jaarlijks zal plaatsvinden, waardoor scholen ook onderling regelmatig kennis en ervaring over muziekles op school kunnen delen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing