Nacht van de Nacht: ga mee met een speciale vaartocht door de Eilandspolder

Door: Jan Pronk

Waar in Nederland is het nog echt donker en stil 's nachts? In de Eilandspolder, tussen Alkmaar en de Zaanstreek! Vaar zaterdagavond 29 oktober mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland en ervaar de duisternis en de natuurgeluiden van de nacht.

NOORDHOLLAND - Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 18e keer gehouden om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichtvervuiling. Heel belangrijk, want hoe vaak maak je het nog mee dat het echt donker is, en stil?

Op het water van de Eilandspolder ben je dan op de juiste plek. Daar kun je de pure schoonheid van de nacht ervaren aan boord van een fluisterboot.
Onderweg worden je zintuigen scherper en de geluiden uit de natuur ervaar je veel intenser. Je hoort gakkende ganzen, kwakende eenden en andere nachtelijke geluiden.
Bij helder weer kun je genieten van de overweldigende sterrenhemel.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.
Reserveren verplicht. Ga daarvoor naar www.gaatumee.nl
Wanneer: zaterdagavond 29 oktober 2022 van 20:00 tot 22:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing