Nacht van de Nacht in Heemskerk en Wijk aan Zee

Door: Ab Jenema

REGIO - Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2016. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Heemskerk en Wijk aan Zee met bijzondere avondwandelingen door het duingebied!

 

Heemskerk
Tijdens de wandeling van ongeveer 5 km komt u langs verrassende taferelen. De start van de wandeling in Heemskerk is tussen 19.00 en 20.00 uur bij de PWN parkeerplaats, ingang camping Geversduin. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.pwn.nl/activiteiten, een duinkaart is verplicht. Deelname is gratis, u kunt een donatie achterlaten aan de Vogelbescherming ten behoeve van de uilen in het gebied. Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De route is niet geschikt voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn in verband met oneffen terrein. Honden en zaklampen zijn niet toegestaan.

 

Wijk aan Zee
De Nacht van de Nacht in Wijk aan Zee staat dit jaar in het teken van 1001 nacht. Neem je sprookjeslantaarn mee en laat je verassen tijdens deze mysterieuze avondwandeling! De wandeling van ongeveer 2,5 km start tussen 19.00 en 20.00 uur vanaf de Banjaert, gelegen aan de Burgemeester Rothestraat 53a in Wijk aan Zee. Om overlast in de buurt te voorkomen verzoeken wij u om te parkeren langs de Dorpsweide (Verlengde Voorstraat) in Wijk aan Zee. Deelname aan de Nacht van de Nacht in Wijk aan Zee is gratis, maar een duinkaart is verplicht. De route is niet geschikt voor buggy’s en mensen die slecht ter been zijn in verband met oneffen terrein. Honden zijn niet toegestaan.

 

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, doet u ook mee? Voor meer informatie neemt u contact op met Omgevingsdienst IJmond via 0251-263863 of [email protected].

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing