Nationale Boomfeestdag in de Vechtstraat

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op woensdag 21 maart 2012 steken veel Beverwijkse kinderen de handen flink uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Zo planten twee groepen leerlingen van basisschool Het Kompas elf bomen in de Vechtstraat in Beverwijk. Wethouder Jaqueline Dorenbos is ook van de partij om de kinderen welkom te heten en om samen met hen een boom te planten.

Het thema van dit jaar is ‘Bomen (Be)leven’. Je kunt bomen namelijk niet alleen zien, maar ook horen, voelen, ruiken en proeven. De kinderen doen mee aan een speciaal lesprogramma, opgesteld door Natuur- en Milieueducatiecentrum De Baak. Het lesprogramma heet ‘Bomen smaken naar meer’, waarin het nut van bomen uitgebreid aan de orde komt. Waarom zijn bomen in de natuur belangrijk? (Het is een huis en voedselbron voor veel dieren, vogels nestelen in bomen, bomen leveren zuurstof, ze zorgen dat het aarde en het zand niet constant verplaatst, ze zorgen voor beschutting). En waarvoor gebruiken mensen bomen? (Voor hout, papier, kurk, hars wordt gebruikt bij het maken van lijm of verf en natuurlijk voor voedsel).

De Boomfeestdag in Beverwijk wordt mogelijk gemaakt door de kinderen en leerkrachten van Het Kompas, het Natuur- en Milieueducatiecentrum De Baak, de bewonersvereniging Zwaansmeer die met vrijwilligers aanwezig is en Team Openbare Ruimte van de gemeente die al het groenwerk heeft voorbereid.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl