Nationale Dans Week bij La Passe

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Van 8 t/m 14 september 2013 wordt de Nationale Dans Week gehouden. Het in Beverwijk gevestigde danssportcentrum La Passe neemt hieraan deel. Het is voor het eerst dat meer dan 300 dansscholen in Nederland een landelijke promotiecampagne houden voor alle stijlen van dans.

Dansen geniet in Nederland een enorme belangstelling. De afgelopen jaren kenmerkten zich vooral door het grote aanbod aan dansprogramma’s op televisie. Het begon een aantal jaren geleden met Dancing with the Stars en later kwamen daar met o.a. So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle regelrechte kijkcijfertoppers op dansgebied bij. Deze belangstelling voor dans én de grote verscheidenheid aan dansscholen in Nederland leiden ertoe dat je gerust mag spreken van Nederland Dansland!

De kick-off van de Nationale Dans Week in Beverwijk is een Charity Dance voor schoolspullen voor basisscholen in de Filippijnen op 7 september 2013. In samenwerking met de stichting SEMP wordt op die dag gedanst om geld bij elkaar te krijgen voor lesmiddelen. Ook kan men schoolsetjes kopen, die later afgeleverd worden bij de kinderen de Filipijnen. Simone en Sylvo van Wagtendonk waren meteen enthousiast toen Edwin van Leersum van de stichting SEMP hun benaderde om een Charity Dance in La Passe te mogen organiseren.

Het Beverwijkse danssportcentrum wordt gratis ter beschikking gesteld en de entreegelden gaan naar de stichting SEMP. Diverse dansgroepen, een DJ, zang acts en workshops zorgen voor een leuk programma. Daarnaast zijn er ook Filipijnse hapjes te koop en kan men geld doneren voor bijvoorbeeld de transportkosten. Diverse sponsors verlenen hun medewerking aan dit project en de opbrengst van de Charity Dance gaat naar de stichting SEMP. Op www.stichting-semp.com kunt u meer informatie vinden over de projecten.

Tijdens de Nationale Dans Week kun je in Beverwijk bij Danssportcentrum La Passe terecht voor tal van verschillende dansstijlen als Dance4Kids (vanaf 4 jaar), Dance4Fans, DanceMix, Streetdance/Hip Hop, Musical/Showdance, Conditiedans en Stijldansen voor de jeugd en volwassenen. Er zijn gedurende deze Nationale Dans Week in het danssportcentrum tal van gratis proeflessen in de genoemde dansstijlen, waarin het publiek kan ervaren hoe leuk het is om zelf actief in beweging te komen. In de agenda op de website van La Passe kunt u het programma vinden.

Danssportcentrum La Passe vindt u aan de Kingsford Smithstraat 106 te Beverwijk. Website: www.danssportcentrumlapasse.nl. Telefonisch zijn ze te bereiken op nummer 0251 249149.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl