Nationale Reddingsbootdag op zaterdag 30 april

Door: Ab Jenema

REGIO - Ook het KNRM-reddingstation van Wijk aan Zee zet op deze zaterdag haar Boothuis deuren vanaf 10:00 tot 16:00 uur wijd open voor donateurs, toekomstige donateurs en geïnteresseerd publiek.

 

In het Boothuis zullen tal van activiteiten plaatsvinden. Zo heeft de Beverwijkse brandweer haar medewerking toegezegd en met een tankautospuit ter plaatse komt. Publiek (en zeker de jeugd) wordt in de gelegenheid gesteld om een fictief brandje te blussen en de bepakking van de tankautospuit te bekijken. De vrijwilligers van brandweer Beverwijk zullen daarbij graag de nodige uitleg geven.

 

Ook de ambulancedienst is vertegenwoordigd met een ziekenauto.

De aanwezige verpleegkundige zal graag uitleg geven over de inhoud van het voertuig en het reanimatiemateriaal.           

Voor de kleintjes staat voor het Boothuis een springkussen opgesteld.

Ook de Reddingsbrigade van Wijk aan Zee laat zien waartoe zij in staat is en hoe zij gedurende het zomerseizoen faciliteert om de badgasten een veilige duik in zee te waarborgen.

Daarbij speelt ook de onderlinge medewerking met de plaatselijke KNRM een belangrijke rol, reden waarom er geregeld gezamenlijk geoefend wordt.

Voorts draait er in het Boothuis constant een video- en fotopresentatie over het reddingswerk van de KNRM. Een kop koffie of een blikje fris is onder handbereik.

 

Op het strand van Wijk aan Zee staat, naast de reddingboot en de Seatrac,  het Kusthulpverleningsvoertuig opgesteld. De vrijwilligers van het station geven graag uitleg 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing