Nationale Tuinweekend 17 & 18 juni in Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tuinliefhebbers uit de regio kunnen hun groene hart weer ophalen tijdens het nationale Tuinweekend 17 en 18 juni a.s. in Heemskerk. De lokale organisatie van tuinvereniging Groei & Bloei heeft haar best weer gedaan, en 10 bijzondere tuinen zetten hun poort open voor het publiek.

Van een indrukwekkende vijvertuin tot een echte Engelse cottagegarden, de lijst met open tuinen is dit jaar zeker indrukwekkend te noemen. Organisator Nic. van Keulen heeft zijn best weer gedaan. Zo heeft hij dit jaar bijvoorbeeld ook de vrij nieuwe Piet Oudolf tuin aan de Graaf Willem 2 laan weten te te strikken. Een inspirerende, moderne tuin in paarstinten. Maar bijvoorbeeld ook de tuin bij het historische tuindershuis aan de Kleine Houtweg is een lust voor het oog. Om zijn eigen paradijs aan de Mozartstraat niet te vergeten, een kleurrijke tuin aan het water gelegen, met aan het terras een weldaad aan waterlelies en zelfs een rond zwemmend zwanenpaar. Iedere tuin heeft zo z'n eigen verrassende elementen, en naast lekker ronddwalen, zijn de verhalen achter de tuin vaak net zo mooi als de tuin zelf.

 

Afrikaanse lelies voor Ghana

Net als voorgaand jaar verkoopt organisator Nic. van Keulen weer een aantal grote Agapanthus planten voor het goede doel. De Nederlandse naam voor deze plant is Afrikaanse lelie, en heel toepasselijk zal de opbrengst van de verkoop gedoneerd worden aan de stichting Mariëttes Childcare uit Castricum, zij ondersteunen hiermee een school en kinderhuis in het Afrikaanse Ghana. 

 

Naast Heemskerk zijn er in het weekeinde van 17 & 18 juni ook tuinen geopend in Akersloot, Castricum en Uitgeest. Adressen van de deelnemende tuinen zijn te vinden op www.midden-kennemerland.groei.nl 

 

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl