Neem een kijkje in de natuur bij Landsmeer

Door: Ab Jenema

Foto: Winterochtend in het Ilperveld, fotograaf Eric van Poppel.

IJMOND - Heerlijk, de dagen worden alweer wat langer! Nog een paar weken en de eerste ganzen gaan op zoek naar een plekje om te broeden.  Beleef de natuur met de schipper tijdens een vaartocht door het Ilperveld op zondag 21 januari van 13.30 - 15.30 uur.  Daar is ook nu van alles te beleven.

Het is vast niet het eerste idee dat op komt, een winterse vaartocht. Maar goed ingepakt is het volop genieten vanaf het water in het Ilperveld.  Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien! Er zijn ook allerlei soorten ganzen en soms groepjes goudplevieren. En wie weet zien we in het riet een roerdomp op zoek naar prooi.

Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids op een beker lekkere warme chocolademelk! 


Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl
. Kosten 15,- en 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen 10,- en 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme kleding. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

 

Foto: Winterochtend in het Ilperveld, fotograaf Eric van Poppel.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing