Niet brommen in het duinreservaat

Door: Jan Pronk

IJMOND - De boswachters van PWN zien de laatste tijd in toenemende mate dat mensen op brommers of elektrisch aangedreven voertuigen (scooters) door het Noordhollands Duinreservaat rijden. Volgens de toegangsregels is dat echter verboden. Alleen fietsers, op gewone fietsen of e-bikes, hebben toegang tot duinen en bossen. 

Vaak krijgen de boswachters de opmerking dat de betreffende bromfietser de door zijn routeplanner aangegeven route volgt. Dat is echter geen excuus. Mensen moeten zich realiseren dat ze met brommers en elektrisch aangedreven scooters niet door kwetsbaar natuurgebied mogen rijden.

De toegangsregels voor het duinreservaat staan op de borden bij de ingangen van het gebieden op de website PWN.nl. Daar staan ook verbodsborden. Scootmobiels mogen wel gebruik maken van de verharde paden in het gebied. Voor andere vormen van vervoer, bijvoorbeeld voor mindervaliden, kan een vergunning worden aangevraagd via de mail [email protected].

 

Voor meer informatie:

Afdeling Marketing en Communicatie

Telefoon: 023 – 541 32 23 

Website: www.pwn.nl

 

PWN

PWN (hoofdkantoor te Velserbroek) is drinkwaterbedrijf en beheerder van de duinen in Noord-Holland. Jaarlijks wordt ruim honderdzeven miljoen kubieke meter drinkwater aan bijna 783.000 consumenten, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland tegen kostprijs geleverd. Waterzuivering vindt plaats in waterfabrieken te Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen. Daarnaast beheert PWN in opdracht van de provincie ruim 7.334 hectare aan natuurgebieden tussen Zandvoort en Bergen. De Kennemerduinen en het Noordhollands Duinreservaat genieten bescherming als Natura 2000-gebied. De gebieden worden beheerd volgens de Barometer Duurzaam Terreinbeheer (niveau Goud) en krijgen ca. zes miljoen keer per jaar bezoek. Kijk ook op www.pwn.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing