Nieuw boek van Maria Genove - 'What the [email protected]!'

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor het eerst verschijnt er in Nederland een boek dat jongeren weerbaar maakt tegen hackers en online oplichters. Aanleiding zijn diverse zorgwekkende onderzoeken waaruit blijkt dat de meeste jongeren online helemaal niet zo veilig zijn als de ouders denken. Het boek 'What the [email protected]!' is het eerste kinderboek van de Heemskerkse schrijfster Maria Genova, die diverse bestsellers voor volwassenen op haar naam heeft staan. Het boek is voor iedereen vanaf tien jaar en het verhaal is gebaseerd op de realiteit. 

In slechts een jaar tijd is een op de twaalf Nederlanders slachtoffer geworden van digitale criminaliteit. Uit onderzoek van CBS blijkt dat het vooral tieners en jong volwassenen overkomt. Schrijfster Maria Genova ontdekte tot haar grote schrik dat haar eigen zoons helemaal niets op school leren over online veiligheid, dat ze voor heel veel websites hetzelfde wachtwoord gebruiken en ook niet weten hoe ze een phishingmail kunnen herkennen. Dat was voor haar een aanleiding om een spannend verhaal te verzinnen, waarin een jongen en een meisje diep in de problemen komen nadat ze gehackt zijn. Kunnen ze iets verzinnen om nieuwe slachtoffers te voorkomen?  

Maria Genova schreef eerder de bestseller 'Komt een vrouw bij de [email protected]' (19de druk) en geeft sindsdien veel presentaties door het land. Het is haar missie om zo veel mogelijk jongeren (en hun ouders) weerbaar te maken tegen de toenemende digitale gevaren. 'Inmiddels zijn mijn zoons zo geïnspireerd door het idee om bij te dragen aan een veiligere online wereld, dat we samen een cyberquiz gemaakt hebben, die we aan iedereen beschikbaar stellen op www.whatthehackonline.nl,' vertelt Maria. 'We gaan dat ook verder ontwikkelen zodat het een tof anti-hack platform wordt.'  

'What the [email protected]!' verschijnt deze week bij uitgeverij Kluitman. Het boek is in alle boekhandels en ook online verkrijgbaar. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing