Nieuw kennismakingsaanbod muzieklessen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Muziek maken is leuk en samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Muziek maken is ook belangrijk, het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit van kinderen. Een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling en bevordert discipline en doorzettingsvermogen.  Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Bij het Cultuurcentrum Heemskerk (voorheen Muziekschool Heemskerk) werken goede gediplomeerde muziekdocenten die uw kind op een leuke manier muziek leren maken. Een muziekinstrument goed leren bespelen doe je niet in een paar weken, daarvoor moeten kinderen langere tijd op les en regelmatig thuis oefenen. Daarom start na de voorjaarsvakantie een programma met kennismakingslessen.

Kinderen van groep 1 en 2 gaan in de Muziekspeeltuin 8 weken lang spelen met muziek, ritmes, klanken, bewegen en zang. Voor groep 3 en 4 is er de muziekproeftuin waar kinderen kennis maken met verschillende instrumenten en natuurlijk ook lekker zelf muziek maken en bewegen. Voor de zangliefhebbers is er het kinderkoor Arie Bombarie. Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen meedoen aan de Muziekontdektuinen. Ze krijgen in kleine groepjes 8 weken lang les op één instrument om te ontdekken of dat instrument bij ze past. Dit programma is er voor: piano/keyboard, akoestische gitaar, combi elektrische/ basgitaar, dwarsfluit, blokfluit, zang, saxofoon, DJ, djembé, drums en trompet.

De Speel-mee cursussen kosten € 80,- voor acht lessen incl. gebruik instrument, € 64 met Speel-mee korting. Speel-mee korting kan een alleenstaande ouder aanvragen als het inkomen onder de € 1.532,- is en voor een gezamenlijke ouders minder dan € 1.989,-. De cursussen starten in de week van 27 februari.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursussen, dagen, tijden, locatie en inschrijven zie www.cultuurcentrumheemskerk.nl, www.facebook.com/cultuurcentrumheemskerk of bel tussen 13 en 17.30 naar 0251 257 999.

 

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl