Nieuw reisdocument nodig? Maak op tijd een afspraak

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk roept inwoners op om op tijd een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart. De publieksbalie in het Stadhuis is vanaf 19 april tot 1 juli extra open op de dinsdagmiddag om inwoners voldoende gelegenheid te geven een nieuw reisdocument aan te vragen.

Tijdens de coronaperiode zijn veel reisdocumenten verlopen, maar nog niet opnieuw aangevraagd. De gemeente Beverwijk verwacht extra drukte doordat mensen alsnog een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart willen aanvragen in aanloop naar de zomervakantie.

Aanvragen reisdocument kan alleen op afspraak

Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen op afspraak. Na de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat het paspoort of de identiteitskaart klaar is. De gemeente roept inwoners daarom op om op tijd een afspraak in te plannen voor het aanvragen van een nieuw reisdocument.

Maak online of telefonisch een afspraak

Een afspraak maken kan eenvoudig online via beverwijk.nl/afspraak. Wie liever telefonisch een afspraak maakt, kan tijdens kantoortijden bellen naar (0251) 256 256.

Verruimde openingstijden en extra balies

De publieksbalie in het Stadhuis is vanaf 19 april tot 1 juli extra geopend op dinsdagmiddag. Ook opent de gemeente extra balies en een afhaalbalie. Zo kan de gemeente meer mensen helpen in aanloop naar de zomervakantie.

Brief aan inwoners

Inwoners waarvan het reisdocument binnenkort verloopt, ontvangen een brief van de gemeente. Daarin staat informatie over het tijdig aanvragen van een nieuw reisdocument.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: beverwijk.nl/reisdocumenten. Of bel tijdens kantoortijden naar (0251) 256 256.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing