Nieuw schaakplein Basisschool Panta Rhei officieel geopend

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Samen met voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament Myrna Kleinen en schooldirectrice Natasja Peters heeft wethouder Teun-Jan Tabak van de gemeente Beverwijk donderdagmiddag 16 februari het nieuwe schaakplein van Basisschool Panta Rhei geopend. De enthousiaste leerlingen van de school speelden vervolgens de eerste schaakwedstrijd tegen elkaar.

“Schaken is niet alleen leuk en spannend, maar heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van het kinderbrein”, legt wethouder Teun-Jan Tabak uit. “Daarom brengt de gemeente Beverwijk samen met het Tata Steel Chess Tournament de schaaksport onder de aandacht bij jongeren. De afgelopen jaren openden zij op verschillende scholen in Beverwijk schaakpleinen. Mooi dat dit nu ook het geval is op Basisschool Panta Rhei!”

"Op onze school wordt door leerlingen in verschillende groepen geschaakt. Of je nu pion, loper of Koningin bent, schaken doe je samen", vertelt Natasja Peters van Basisschool Panta Rhei. "De leerlingen vinden schaken een leuk en spannend spel, waarbij je vooral logisch moet denken. Door het nieuwe schaakplein met grote stukken kan het spel nu ook buiten op het schoolplein worden gespeeld. De kinderen zijn er ontzettend blij mee!"

"Fijn om te horen en te zien dat het zo in de smaak valt. We zijn dan ook heel trots op dit nieuwe schaakplein”, aldus Myrna Kleinen, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament. “Schaken is enorm in opkomst. We mochten in januari ruim 15.000 geregistreerde bezoekers en meer dan 1500 amateurschakers verwelkomen tijdens jubileumeditie van ons prachtige schaaktoernooi. Onder hen ook vele kinderen, die onder meer in simultaantoernooien in het stadion van Telstar hun partijen speelden. Steeds meer scholen bieden schaken aan en online is het ook enorm populair. Mooi om dit plein nu samen te openen, zodat ook de kinderen van Basisschool Panta Rhei lekker kunnen schaken.”

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing