Nieuw seizoen De Liedjesfabrique van start

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Na een korte zomerstop is op maandag 3 september weer een editie van De Liedjesfabrique van Young Art. Op het Young Art Festival waren de singer-songwriters en bandjes nog te bewonderen in een omgebouwd strandhuisje, maar deze editie zal zoals vertrouwd weer in Café Camille plaatsvinden vanaf 20:00.

Fabiana Dammers zal de avond openen, deze IJmuidense singer-songwriter won in 2008 de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien is het redelijk stil om haar heen geweest. Ze heeft echter niet stilgezeten, en zal op 26 september haar langverwachte debuutalbum “The Girl You Love” presenteren in Paradiso. Door de pers wordt Fabiana ‘het vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ genoemd, ze maakt pure liedjes met inhoud, en deze zijn zeker niet altijd even zwaar. Folky popsongs, ze noemt het zelf ook wel “Fabfolk”.

Daarna zal Oh Brave Wide Eyes uit Utrecht het café betoveren met hun bijzondere indie-folk. In oktober 2011 deden zij hun eerste optreden in Tivoli, en in januari brachten zij hun debuut-EP uit. Na veel aandacht van 3 voor12 en voorprogramma’s voor acts als Xavier Rudd en Dry The River zijn ze inmiddels goed op weg. Op 16 september staan ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, maar ze doen eerst Beverwijk aan! Verwacht akoestische indie met viool, mandoline, banjo, gitaar en prachtige samenzang. Kippenvel gegarandeerd.

De One Take Session wordt deze keer door een internationaal talent gedaan. Mark Boylan is pas 15, maar daar merk je helemaal niets van als hij staat te spelen. Gespot door een paar trouwe klanten van Café Camille in Ierland, zijn we blij dat hij naar Nederland kon komen. Hij schrijft vanaf zijn achtste eigenzinnige liedjes, waarmee hij al op de internationale tv is geweest.

Aan het einde van de avond zal huisdichter Frits hetgeen dat voorbij is gekomen samenvatten in een passend gedicht, en daarna is er ruimte op het open podium. De Liedjesfabrique is gratis toegankelijk. Voor meer informatie kijk je op www.liedjesfabrique.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing