Nieuw steunpunt vrijwilligerswerk: 'Wijkers voor Elkaar'

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Voor inwoners die zich inzetten als vrijwilliger, of die dit zouden willen, is er een nieuw steunpunt: 'Wijkers voor Elkaar'. Ook lokale organisaties en verenigingen die werken met vrijwilligers kunnen zich hier aanmelden. Het steunpunt is een dienst vanuit de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD).

Sinds 1 januari 2024 biedt de SMD hulp voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk binnen de gemeente Beverwijk. De SMD heeft deze taak overgenomen van Welzijn Beverwijk. De SMD biedt deze hulp via het steunpunt 'Wijkers voor elkaar'. Ze ondersteunen lokale organisaties die met vrijwilligers werken. En helpen vrijwilligers om geschikt vrijwilligerswerk te vinden. Daarnaast organiseren ze banen- en vrijwilligersmarkten en geven ze cursussen en workshops.

"Vrijwilligers zijn echt onmisbaar binnen onze gemeente. Ze houden bijvoorbeeld sportclubs draaiende, staan mensen bij die in financiële nood verkeren, zetten zich in als taalvrijwilliger, besturen lokale verenigingen en zijn op nog veel meer gebieden actief. Zonder hun inzet stort alles als een kaartenhuis in elkaar", aldus verantwoordelijk wethouder Jaqueline Dorenbos. "Ik hecht dan ook enorm veel waarde aan een steunpunt en platform voor vrijwilligers en de organisaties waarvoor zij werken. En dat mensen die zich willen inzetten in contact worden gebracht met verenigingen die staan te springen om hulp."

Gezamenlijk vrijwilligersplatform Heemskerk en Beverwijk

Vrijwilligerswerk stopt vaak niet bij de grens van de gemeente. Daarom werkten Welzijn Beverwijk en MET Heemskerk al nauw samen op het gebied van vrijwilligerswerk. De SMD zet deze belangrijke samenwerking nu voort. Via vrijwilligersplatform beverwijkheemskerkvoorelkaar.nl bieden MET Heemskerk en de SMD ondersteuning. Voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk in de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. Dit platform blijft in stand.

Aan de slag als vrijwilliger of op zoek naar vrijwilligers?

Mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger of organisaties en verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen contact opnemen met 'Wijkers voor Elkaar' van de SMD. Het steunpunt is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.30 uur op 0251-745880 en per e-mail via [email protected]. Of neem een kijkje op het vrijwilligersplatform beverwijkheemskerkvoorelkaar.nl.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing