Nieuwe boot voor roeivereniging de Stern

Door: Ab Jenema

REGIO - Afgelopen april startte roeivereniging de Stern uit IJmuiden een introductiecursus met een groot aantal nieuwe leden. Op 3 juli jl. zijn alle deelnemers geslaagd voor hun 1e roeiproef. Als feestelijk slot van deze periode organiseerde de Stern Onderlinge Wedstrijden voor al haar leden.

Een warme, zonnige dag met behoorlijke wind. De enthousiaste deelnemers namen het tegen elkaar op, aangemoedigd door supporters langs de kant.

Tijdens de lunch op het terras namen de winnaars uit diverse categorieën  onder luid applaus hun wisselbekers in ontvangst.  Het enthousiasme was zo groot dat een vervolg in het najaar niet kan uitblijven. De nieuwe roeiers gaan hun vaardigheden verder uitbreiden door veel te roeien en lessen te volgen in diverse andere typen boten.

Als uitsmijter van de dag werd na de lunch een nieuwe boot, dubbel 2, gedoopt. Deze via Marktplaats aangeschafte boot is door de materiaalcommissie grondig onderhanden genomen en voorzien van nieuwe laklagen, nieuwe bankjes en voetenborden. Zo goed als nieuw wordt dit “neusje van de zalm”  voor geoefende roeiers , door een oud bestuurslid  “Zeezwaluw”gedoopt  en veel uren roeiplezier toegewenst.

Nieuwsgierig geworden en wil je kennismaken met roeien? In september start een introductiecursus van 3 maanden voor alle leeftijden . Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie of inschrijven op onze website www.rvdestern.nl of op onze Facebookpagina. Tijdens het evenement ‘Kennemerlaan Leeft’ staan wij op de Verenigingenmarkt en de braderie.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl