Nieuwe dienstregeling Haarlem-IJmond per 28 april

Door: Ab Jenema

IJMOND - De nieuwe dienstregeling komt eraan! Met ingang van zondag 28 april 2019 rijden de bussen van Connexxion in de regio Haarlem-IJmond volgens een nieuwe dienstregeling. Bij de evaluatie van de huidige dienstregeling is gebleken dat op sommige locaties veel meer reizigers reizen dan voorheen en op andere locaties is de vervoervraag gedaald. Met de komst van de nieuwe dienstregeling spelen we in op deze ontwikkeling o.a. door het toevoegen van extra ritten op lijn 3, 8, 14, 15 en 73.

De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in het overzicht. Het is daarom altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via www.connexxion.nl of de Connexxion-app. We wijzigen de vertrek- en aankomsttijden om de stiptheid en overstapmogelijkheden te verbeteren.

De belangrijkste wijzigingen per 28 april 2019 in de regio Haarlem-IJmond

Buslijn 3 Haarlem Schalkwijk – Station – Velserbroek – IJmuiden, Rotonde Stadspark

Lijn 3 wordt ingekort tot de halte IJmuiden, Rotonde Stadspark. Door de aanpassing van lijn 3 vervalt in IJmuiden de halte Scheiberglaan en de halte Sportlaan. Op werkdagen in de ochtendspits rijdt er een extra rit vanuit Velserbroek naar Haarlem om 07:57u. In de middagspits extra ritten tussen Haarlem en Velserbroek. In de zomervakantie wordt er in de spitsperiode tussen Velserbroek en Haarlem een kwartierdienst gereden.

Op zaterdagen wordt tussen 11:00u en 18:30u de frequentie verhoogd tot 8 ritten per uur. De reguliere kwartierdienst wordt daartoe aangevuld met ritten die alleen rijden tussen Haarlem Delftplein en Haarlem, Station v.v. Deze extra ritten rijden niet in de zomervakantie. Op zondagen wordt de rit van Haarlem Station naar Delftplein (vertrek 08:32u) opgeheven.

Buslijn 4 Haarlem Schalkwijk – Heemstede De Glip – Station Heemstede-Aerdenhout

Op werkdagen en op zaterdagen vertrekt lijn 4 circa 6 à 10 minuten later dan in de huidige dienstregeling. Bij Heemstede De Glip aansluiting van lijn 14 uit Vogelenzang op lijn 4 richting Haarlem Schalkwijk. Vanuit Haarlem Schalkwijk reist men met lijn 4 richting Vogelenzang via Heemstede-Aerdenhout, de bus gaat daar door op lijn 9 naar Vogelenzang.

Op zondagen vertrekt lijn 4 circa 8 à 12 minuten later dan in de huidige dienstregeling. Bij Heemstede De Glip aansluiting van lijn 14 uit Vogelenzang op lijn 4 richting Haarlem Schalkwijk. Vanuit Haarlem Schalkwijk reist men met lijn 4 richting Vogelenzang via Heemstede-Aerdenhout, de bus gaat daardoor op lijn 9 naar Vogelenzang. 

Buslijn 7 Station Heemstede-Aerdenhout – Heemstede Spaarne Gasthuis

Lijn 7 wordt opgeheven. De ritten die hier mee bespaard worden, worden gebruikt voor het bieden van extra ritten op o.a. lijn 3, lijn 8 en lijn 73.

Buslijn 8 Haarlem Station – Hogeschool Inholland

Op werkdagen extra ritten op lijn 8, zodat al vanaf 11:30u een tienminutendienst geboden wordt op lijn 8 en lijn 81 in Haarlem.

Buslijn 9 Vogelenzang – Heemstede

Op werkdagen, zaterdagen en zondagen vertrekt lijn 9 circa 6 a 10 minuten later dan in de huidige dienstregeling

Buslijn 14 Hillegom – Bennebroek – Heemstede – Haarlem Spaarndam – Buitenhuizen Pont

Op werkdagen rijdt lijn 14 extra ritten vanaf Haarlem Station richting Delftplein om 07:59u, 08:59u, om 14:54u en om 18:10u. Ook rijdt lijn 14 extra ritten vanaf Haarlem Delftplein in de ochtendspits richting Haarlem, Station. Eveneens een extra rit vanaf Spaarndam om 07:28u richting Haarlem Station. Op werkdagen, zaterdagen en zondagen is van Haarlem richting Heemstede de dienstregeling gewijzigd. Lijn 14 sluit bij Heemstede-Aerdenhout aan op lijn 4 richting Heemstede De Glip. De bus rijdt zelf door, dus geen overstap nodig. Lijn 14 sluit bij Heemstede De Glip, komend vanuit Vogelenzang, aan op lijn 4 richting Haarlem Schalkwijk.

Buslijn 15 Haarlem Station – Waarderpolder

Op werkdagen rijdt lijn 15 een extra rit om 14:13u.

Buslijn 72 Beverwijk – Heemskerk

Op werkdagen worden de ritten op lijn 72 van Beverwijk Station naar Heemskerk om 06:10u, 07:10u en 08:10u opgeheven, omdat de spitsfrequentie van lijn 72 te hoog is in vergelijking tot het aantal reizigers. Ook de ritten van Heemskerk Centrum (Ruysdaelstraat) naar Beverwijk Station om 06:40u, 07:36u en 08:36u worden opgeheven. Op zaterdagen vertrekt lijn 72 in de richting van Heemskerk naar Beverwijk Station ca. 10 minuten later ten opzichte van de huidige dienstregeling.

Buslijn 71 Beverwijk – Uitgeest en

Buslijn 73 Haarlem Schalkwijk, Station – Velserbroek – Beverwijk – Uitgeest

Op werkdagen, op zaterdagen rijdt lijn 73 extra ritten. De bus rijdt 's avonds tot ca. 22:30u elk kwartier in Haarlem Noord tussen Haarlem Station en Haarlem Delftplein vice versa. Op zondagen rijdt lijn 73 extra ritten. De bus rijdt vanaf 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds elk kwartier tussen Haarlem Schalkwijk, Haarlem Station en Haarlem Delftplein vice versa

Buslijn 74 IJmuiden – Beverwijk – Heemskerk

Op werkdagen wordt de rit van 05:52u en 14:21u van IJmuiden naar Beverwijk opgeheven. Ook de rit van Beverwijk Station naar IJmuiden van 08:28u wordt opgeheven. Op zaterdagen rijdt lijn 74 op het traject tussen Beverwijk Station en Heemskerk Centrum (Ruysdaelstraat) vice versa 1x per uur in plaats van 2x per uur. Op zondagen rijdt lijn 74 in Beverwijk vaak door op lijn 76 naar de Beverwijkse Bazaar. Zo ontstaat er een rechtstreekse verbinding tussen IJmuiden en de Beverwijkse Bazaar.

Buslijn 80 Zandvoort – Heemstede – Haarlem – Amsterdam Busstation Elandsgracht

Op vrijdagavond rijdt lijn 80 de ritten vanuit Zandvoort (vertrek 23:34u en 00:04u) door naar Amsterdam Busstation Elandsgracht. Dit is een halfuur eerder dan in de huidige situatie. Op werkdagen rijdt de laatste rit uit Amsterdam, vertrek 00:07u, tot aan Haarlem, Tempeliersstraat in plaats van tot Zandvoort. Op zaterdagen vertrekt er een extra rit om 09:23u van Haarlem Spaarnwoude naar Amsterdam Busstation Elandsgracht. De rit van 01:35u vanuit Zandvoort wordt opgeheven. De rit van 00:37u vanuit Amsterdam wordt opgeheven. Op zondagen in de zomervakantie rijdt lijn 80, tussen circa 11:00u en 18:30u, elk kwartier.

Buslijn 81 Zandvoort – Bloemendaal Strand – Haarlem Station

Op zaterdagen en zondagen tijdens de zomerperiode wordt de dienstregeling bij Bloemendaal aan Zee aangepast. De rit van 23:20u van Zandvoort Centrum wordt in deze periode ingekort tot Bloemendaal Strand. De rit van 00:15u van Zandvoort Centrum wordt in deze periode ingekort tot Zandvoort Keesomstraat. De beide bussen verzorgen vervolgens pendelritten (6x per uur) tussen Bloemendaal aan Zee en Zandvoort Station. De huidige ritten van 01:20u vanaf Zandvoort Centrum en van Haarlem Station van 00:53u vervallen op zaterdagen.

Buslijn 82 IJmuiden Sluisplein DFDS – Amsterdam Sloterdijk

Lijn 82 wordt opgeheven.  De ritten die hier mee bespaard worden, worden gebruikt voor het bieden van extra ritten op o.a. lijn 3, lijn 8 en lijn 73.

Buslijn 84 Zandvoort Station – Bloemendaal Strand – Haarlem Station (zomerlijn)

Op zaterdagen en zondagen tijdens de zomerperiode vervallen 2 ritten op lijn 84. Dit zijn de ritten van Zandvoort Station op 23:49u en van Haarlem Station om 23:23u.

Buslijn N30 Amsterdam Bijlmer ArenA – Schiphol – Hoofddorp – Haarlem Station – Ijmuiden (nachtlijn)

Op werkdagen zijn er geen grote wijzigingen op de N30. In de nacht van zaterdag op zondag vertrekken er extra ritten van Haarlem Station richting IJmuiden om 01:33u, om 02:36u, om 03:36u en om 04:40 uur. Deze ritten sluiten aan op de reguliere ritten van lijn N30 uit Amsterdam/Schiphol en op de ritten van lijn N80 uit Amsterdam Centrum.

Buslijn N80 Amsterdam Leidseplein – Haarlem Station – Beverwijk Station

In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrekken de ritten 14 tot 27 minuten eerder. In Haarlem sluit de bus aan op de lijn N30 naar IJmuiden. Lijn N80 rijdt vervolgens via Velserbroek naar het nieuwe eindpunt Beverwijk Station. In de nacht van zaterdag op zondag vertrekken de ritten 1 tot 12 minuten eerder. In Haarlem sluit de bus aan op of rijdt als lijn N30 naar IJmuiden. Lijn N80 rijdt vervolgens 1x per uur via Velserbroek naar het nieuwe eindpunt Beverwijk Station. De rit van 02:55u vanuit Amsterdam rijdt voortaan ook in de zomervakantie. De rit van 04:48u vanuit Amsterdam wordt ingekort tot Haarlem Station.

R-net lijn 382 IJmuiden aan Zee – Westpoort – Amsterdam Sloterdijk

Lijn 382 heeft een nieuwe halte IJmuiden, Scheldestraat. Op werkdagen, zaterdagen en zondagen in de zomervakantieperiode geldt een aparte dienstregeling met een ruimere dienstregeling vanwege verkeersdrukte en brugopeningen op de N202.

R-net lijn 385 Haarlem Station – IJmuiden

Lijn 385 heeft een nieuwe halte IJmuiden, Scheldestraat. Lijn 385 rijdt niet meer op het traject IJmuiden Dennekoplaan -IJmuiden aan Zee. R-net lijn 382 rijdt hier wel. Op werkdagen tijdens de zomervakantieperiode geldt een aparte dienstregeling met een 10-minutenfrequentie. De ritten vanuit IJmuiden naar Haarlem, vertrektijd 08:00u en 08:13u rijden niet in september 2019.

Buslijn 567 en 568 Haarlem – Cruquius Paswerk

Op werkdagen worden in beide richtingen 2 ritten aangeboden in plaats van 3 ritten. Deze rijden elk met een eigen lijnnummer namelijk 567 en 568.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing