Nieuwe expositie in de Kop van WaZ

Door: Ab Jenema

IJMOND - "Op 9 november opent in de Kop van WaZ een nieuwe expositie: Schilderijen Parade. Vier kunstenaars met heel verschillende stijlen en materialen: Dré Selling, Diny van Ombergen, Frank Klap en Theo de Bruyn. Voor Frank Klap is dit zijn eerste expositie. In het dagelijks leven is Frank manager bij Luchtverkeersleiding Nederland en reist tweemaal per jaar naar Afrika om als vrijwilliger training te geven in Human Factors.

Om uit deze drukte te komen, schildert hij. Ooit is hij begonnen met houtbewerking en papier maché om zich uiteindelijk aan het schilderwerk over te geven. Door de detaillering in zijn werk, een samenwerking van blokkenstijl en kleuren, krijgen zijn schilderijen een surrealistisch realisme.
Theo de Bruyn werkt met acrylverf en heeft een belangrijk principe: alles mag. Spatelen-kwasten-spuiten-de trekpen-afplakken-jekunthetzogeknietverzinnen, het mag. Het resultaat is wat Marco Kunst als beste omschrijft: "de middelen die Theo gebruikt bijten elkaar niet maar vormen een kloppend schilderij terwijl we naar een onmogelijke wereld kijken". Theo houdt in zowel eigen land als in buurlanden regelmatig exposities.

Werken met vilt is voor Diny van Ombergen een manier om uiting te geven aan haar gevoel voor schoonheid en compositie. Zij verwerkt in de natuur gevonden voorwerpen in haar viltobjecten waaruit haar passie voor het buitenleven naar voren springt. Ook voor Diny is dit haar eerste expositie.
Een ander artiest die voorwerpen uit de natuur in zijn kunst verwerkt, is fotograaf/kunstenaar Dré Selling. Zijn werken ontstaan door fotos in combinatie met afval(hout) en een co-existentie ontdekken in eindeloos kijken door de lens en het vinden op straat. Zijn kunst is een samenstelling van schilderwerk, fotografische beelden en lijsten van gevonden hout die het beeld versterken danwel complementeren.

De opening van de expositie is zaterdag 9 november om 5 uur in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 te Wijk aan Zee, en duurt tot 6 januari 2020."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing