Nieuwe expositie Kop van WaZ

Door: Ab Jenema

Foto: Ellen Robert

IJMOND - Zomerstilte. Na een aantal roerige maanden vol onzekerheden en gevuld met vele vragen, zijn we in een rustig voortkabbelende periode beland: de Zomerstilte.
Op de nieuwe expositie in de Kunst ontmoetingsplek van Wijk aan Zee zindert het ondanks de titel “Zomerstilte”. De kunstenaars die september en oktober veraangenamen met hun werken, zullen de huidige tropische temperatuur verder opschroeven: Saskia Keyer, Marjolein van Haaften, Rien Doorn en Ellen Robert. Vier namen die de kunst in de IJmond vertegenwoordigen met vier zeer uiteenlopende disciplines.

Saskia Keyer uit Beverwijk is een grootmeester in keramiek. Haar missie is mensen met mooie dingen omringen. Iemand die Gaudi als haar grote inspirator noemt, kan ook niet anders dan kunst af te leveren die de aandacht trekt. Haar keramiek straalt de liefde uit waarmee zijn de vormgeving van haar beelden vervaardigd.

Marjolein van Haaften uit Haarlem heeft met haar collages nationaal en internationaal prijzen gewonnen. Haar werk baseert zij op het dagelijks leven en de emoties die zij daarbij ondergaat. Het is grappig en zet tegelijk de kijker toch ook aan het denken. Haar collectie “Thuisblijven” bijvoorbeeld is een direct gevolg van de covid 19 perikelen.

Rien Doorn, Wijk aan Zee, blijft verrassen met de vele lagen in zijn tekeningen. Deze tekenaar is in staat de wereld te veroveren met louter een potlood in de hand. In zijn tekeningen vang je een glimp van Dali, van het onmogelijke mogelijk maken, het absurdisme absurder, de verrassende verbazingwekkende wendingen.

Ellen Robert, Wijk aan Zee, heeft de zee in haar hart gesloten. Haar “Zeestemmingen” verft zij met acryl op houten planken waarmee zij furore heeft gemaakt in Amsterdam. Zij schildert de zee vanuit een bepaald gevoel en met veel fantasie en brengt op die manier de stemming over op het hout. In het spookachtige maanlicht voel je de nabijheid van de Sirenen.


advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing