Nieuwe gemeenteraad Beverwijk geïnstalleerd

Door: Jan Pronk

Beverwijk – Woensdagavond 30 maart zijn de nieuwe gemeenteraadsleden uit Beverwijk en Wijk aan Zee beëdigd. Tijdens de bijeenkomst sprak burgemeester Smit hen toe, ‘Een stad en een dorp waar uitdagingen voor u zullen liggen!’ Op de foto Voordat de raadsvergadering begon ging de gehele nieuwe gemeenteraad op de foto om zich ook zo te presenteren aan de Beverwijkse inwoners.

De foto werd gemaakt in de overvolle raadzaal, te midden van veel familie en kennissen van de nieuwe raadsleden.

Acht fracties

Er komen 8 fracties in de nieuwe gemeenteraad. Maar liefst 16 van de 27 raadsleden zijn nu nieuw als raadslid. De raadsleden legden woensdagavond 30 maart de Eed of de Verklaring en belofte af, waarbij ze onder meer verklaarden zich aan de grondwet en andere wetten te zullen houden.

Inwerken

De burgemeester is de voorzitter van de raad. Voorlopig zijn de Beverwijkse raadsleden druk met het inwerkprogramma, om te leren hoe het allemaal werkt in de raad en om met elkaar de verbinding te vinden als het bestuur van de stad. Burgemeester Smit: ´Ik hoop op een mooie verbindende samenwerking´. Op 14 en 21 april staan de eerste bijeenkomsten van de raadscommissies gepland, live te volgen in het stadhuis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing