Nieuwe gezichten op pijnpolikliniek RKZ

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis gaat voor de behandeling van pijnpatiënten samenwerken met het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). De anesthesiologen-pijnbestrijders uit het MCA houden vanaf maandag 7 januari 2013 ook spreekuur in Beverwijk. Zij worden ondersteund door het bestaande team van pijnverpleegkundigen in het RKZ. De pijnpoli blijft maandag tot en met donderdag geopend.

De pijnbestrijders uit het MCA vervangen de huidige anesthesiologen-pijnbestrijders die vanaf 2013 elders gaan werken. Op deze manier blijft het bestaande niveau van pijnbehandeling in het RKZ en de mogelijkheid tot doorverwijzing gehandhaafd.

De samenwerking met MCA past bij de huidige ontwikkelingen in de zorg, waarbij steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan tussen specialismen. Zo vormen de RKZ en MCA chirurgen gezamenlijk de maatschap Chirurgen Noord-West, hebben de RKZ kaakchirurgen een gezamenlijke maatschap met kaakchirurgen in het Kennemer Gasthuis (KG) en hebben ook de plastisch chirurgen een samenwerkingsverband met vakgenoten in het KG.

De RKZ Pijnpoli is een polikliniek voor chronische pijnpatiënten. Zij worden gezien door ervaren pijnspecialisten. Er is expertise aanwezig voor alle behandelingen die gangbaar zijn om de pijn weg te nemen of beheersbaar te maken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing