Nieuwe Kinderdirecteur Bibliotheek IJmon Noord

Door: Ab Jenema

IJMOND - Sien Ruijgrok is de nieuwe kinderdirecteur, 9 jaar oud, van de Bibliotheek IJmond Noord. Op woensdag 8 maart a.s. zal zij worden ingehuldigd. “Ik wil graag kinderdirecteur zijn omdat ik dan kan meedenken hoe we de bibliotheek nog leuker kunnen maken.” Ze volgt Blossom Meijer op die de afgelopen twee jaar de allereerste kinderdirecteur was van de bibliotheek.

De Bibliotheek nog leuker maken!
Op de jeugdwebsite van de Bibliotheek IJmond Noord stelt Sien zich voor: “Ik wil graag kinderdirecteur zijn omdat ik dan kan meedenken hoe we de bibliotheek nog leuker kunnen maken. En ik mag een stukje schrijven voor de site! Ik mag leuke dingen openen zoals de Kinderboekenweek! Dan mag ik misschien een toespraak houden. En ik kan tegen mijn klas zeggen: ,,Ik ben kinderdirecteur.’’ Daardoor gaan zij misschien meer naar de bieb.”


Wat doet de kinderdirecteur?
De taken van de kinderdirecteur zijn gevarieerd. Ze mag een stukje schrijven voor de website en natuurlijk mag de kinderdirecteur ook evenementen openen en meedenken over leuke activiteiten en de toekomst van de bibliotheek.

Inhuldiging

Woensdag 8 maart om 15:00 uur organiseren de kinderen van de Kamercommissie de inhuldiging van Sien op de jeugdafdeling in vestiging Beverwijk, kerkplein 5. De inhuldiging is openbaar, dus kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om de inhuldiging bij te wonen.


Meer over de kinderdirecteur
Meer informatie vindt u op 
www.bibliotheekijmondnoord.nl/kinderdirecteur

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing