Nieuwe organisatie vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning

Door: Ab Jenema

IJMOND - De gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben het ‘Netwerk informele zorg en vrijwillige inzet’ gekozen als organisatie die de mantelzorgers en vrijwilligers gaan ondersteunen en het beleid van de gemeenten gaan uitvoeren. Het Netwerk is een samenwerkingsverband van Stichting Welzijn Beverwijk, Welschap Welzijn (Heemskerk), MaatjeZ, MEE en de Wering en Socius.

De gemeenten zetten in hun nieuwe beleid in op een vernieuwend aanbod voor
mantelzorgondersteuning en vrijwillige inzet. Vrijwilligers en mantelzorgers moeten zo
goed mogelijk ondersteund worden, zodat zij hun onmisbare werk voor de maatschappij kunnen doen.

Na een selectieprocedure is het Netwerk als beste uit de bus gekomen en gaat van 2017 - 2019 het beleidsprogramma uitvoeren. De gemeenten hebben er vertrouwen in dat het Netwerk een vernieuwend aanbod gaat opleveren. Begin 2017 presenteert het Netwerk de plannen voor de komende periode aan de inwoners, vrijwilligers en mantelzorgers van Beverwijk en Heemskerk.

Speerpunten in hun beleid benoemen de gemeenten drie speerpunten. Voor mantelzorgers en vrijwilligers is het belangrijk dat er sterke netwerken zijn. Waar vind je elkaar, hoe kan je elkaar sterker maken, hoe zorg je ervoor dat je niet opbrandt als eenpitter, bij wie kun je terecht? Zulke netwerken moeten in beeld worden gebracht en waar nodig worden aangevuld en versterkt.

Daarnaast is het belangrijk voor mantelzorgers dat ze op adem kunnen komen en af en toe even van hun taken kunnen ontheven worden. Deze vorm van respijt gaat verder ontwikkeld worden.

Als laatste speerpunt willen de gemeenten het belang en het plezier van vrijwillige
inzet duidelijk maken, met name onder jongeren. Want er zijn meer en nieuwe mens
Want er zijn meer en nieuwe mensen nodig die zich als vrijwilliger willen inzetten.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing