Nieuwe perscontainers voor plastic afval

Door: Raimond Bos

REGIO - HVC plaatst in de IJmond nieuwe perscontainers voor het inzamelen van plastic verpakkingen. In Velserbroek en Heemskerk zijn deze containers reeds in gebruik genomen.In Beverwijk wordt binnenkort een nieuwe container geplaatst.

De bewoners in de omgeving van het Aurora Bastion (Velserbroek) en de Maerten van Heemskerckstraat (Heemkerk) kunnen sinds kort hun plastic afval kwijt in een perscontainer. Deze container perst het plastic afval in elkaar, waardoor er meer afval in past dan in de huidige bovengrondse containers. De container verdicht het plastic zo'n 10 tot 13 keer. De container hoeft daarom minder vaak geleegd te worden dan de huidige, bovengrondse containers. Dat betekent dat er minder vrachtverkeer in de wijk is en dat ook de uitstoot van uitlaatgassen minder wordt.

Met de komst van de ondergrondse perscontainers verdwijnen vier bovengrondse containers voor plastic verpakkingsmateriaal aan het Aurora Bastion (Velserbroek). In de Maerten van Heeskerckstraat (Heemskerk) vervangt de ondergrondse perscontainer twee bovengrondse containers.  Voorlopig zijn deze ondergrondse containers voor plastic verpakkingsafval de enige in Velserbroek en Heemskerk. Het komend jaar wordt bekeken hoe deze containers functioneren. Als de ervaringen positief zijn, worden mogelijk ook andere bovengrondse containers voor plastic vervangen.

Het scheiden van afval is van groot belang. Iedere afvalstroom bevat waardevolle materialen die geschikt zijn voor hergebruik, of ze dienen als grondstof voor nieuwe producten. Thuis kunnen we papier, glas, gft en plastic scheiden. Plastic verpakkingsmateriaal wordt na inzameling vergruisd tot kleine korreltjes. De korrels worden gedeeltelijk gebruikt om nieuwe plastic flessen van te maken. Daarnaast zijn deze korrels ook grondstof voor nieuwe producten zoals fleecetruien en tennisballen. Door afval goed te scheiden, halen we eruit wat erin zit.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing