Nieuwe rotonde Warande/Zeestraat geopend!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Na drie maanden zijn de werkzaamheden voor de rotonde Warande/Zeestraat klaar. Op maandag 25 juli heeft wethouder Teun Jan Tabak de rotonde geopend. Dat deed de wethouder fietsend samen met de Fietsersbond Beverwijk en Velsen en met zijn kleinkinderen. 

Eerste deel doorfietsroute Beverwijk is klaar 

Met het afronden van de werkzaamheden is ongeveer de helft van de doorfietsroute Beverwijk een feit. Dit deel loopt van Holland op zijn Smalst tot en met het eerste deel van de Warande. Het is een mooie stap om het fietsgebruik te stimuleren in Beverwijk. Daarmee werkt de gemeente ook mee aan het uitvoeren van een doorfietsroute door heel Noord-Holland. 
Een doorfietsroute houdt in dat fietsers kunnen “door” fietsen. Een fietser komt zo min mogelijk obstakels of wachtmomenten tegen. De route is niet uitsluitend bedoeld voor snelle fietsers of e-bikes. Uiteraard kan iedereen (het “lokale” fietsverkeer en kinderen) deze fietspaden in hun eigen tempo gebruiken. 

Aanplanten bomen in het najaar

De groenvakken bij de rotonde en rijweg zaait de gemeente in met gras. In het najaar worden nog enkele bomen en bloembollen geplant. Hiermee krijgt de rotonde een mooie groene uitstraling. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn 5 bomen verplaatst. Voor de aanleg van de rotonde zijn geen bomen verwijderd.

Bijdrage Provincie

De aanleg van de rotonde Warande-Zeestraat is medegefinancierd door de Provincie Noord-Holland op grond van de Uitvoeringsregeling Kleine Infrastructuur Noord-Holland 2020. Deze subsidie is onder andere bedoeld voor het verhogen van de veiligheid en doorstroming voor fietsers

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing