Nieuwe serie kunstlezingen bij Bibliotheek IJmond Noord

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Al een aantal jaar organiseert de bibliotheek met Bureau Boeiend interessante kunstlezingen en stedentrips. Allemaal online, dus je hoeft er niet de deur voor uit. Je volgt de online kunstlezing vanaf je eigen laptop of tablet. De enthousiaste kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin maakt er een interactieve lezing van, je krijgt ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

We hebben gekozen voor drie lezingen.
De eerste gaat over Frans Hals, hij liet een groot oeuvre na. De meeste mensen denken bij de naam Frans Hals bovendien al snel aan zijn stijl: losse streken met het penseel en rozige, lachende gezichten. Deze lezing sluit mooi aan bij de tentoonstelling over Frans Hals in het Rijksmuseum.
Vervolgens maken we een virtuele kunsttrip naar Keulen. Krzysztof neemt je mee van het veelzijdige historische straatbeeld tot de moderne en hedendaagse kunst in de musea.
In de laatste lezing van dit voorjaar staat Alicja Kwade centraal. Zij maakt moderne Poolse kunst. Tot groot genoegen van Krzysztof grijpt museum Voorlinden de gelegenheid aan om het werk van deze Poolse kunstenares te tonen in de context van collega’s uit haar geboorteland.

De lezingen zijn respectievelijk op woensdag 28 februari, woensdag 3 april en dinsdag 23 april om 20.00 uur. 

Meer informatie en aanmelden voor de lezingen kan via de website van de Bibliotheek  IJmond Noord (www.bibliotheekijmondnoord.nl).

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing