Nieuwe wandelgids Beek als Bron

Door: Ab Jenema

Ongeveer 100 man deed afgelopen zaterdag de Beek als Bron. Half april, zo was de verwachting, moeten de blauwe boshyacinten langs de beek volop bloeien. Maar nee hoor. De enige blauwe boshyacinten die zich lieten zien, zaten op de petitfours van Bakkerij Schoone, die werden uitgereikt tijdens de wandeling.

BEVERWIJK - Zaterdag 14 april werd de nieuwe Beek als Bron-wandelgids gepresenteerd. De stichting Kunst & Cultuur Beverwijk verzorgde de nieuwe uitgave met achtergrondinformatie over vermeldenswaardige zaken langs de route, zoals de oude buitenplaats Scheijbeeck, park Westerhout, de Heemskerkse tuinderijen en de PWN-duinen. Ook de flora, waaronder bosanemonen en boshyacinten, en de fauna komen aan bod.

Ter ere van tien jaar Beek als Bron maakte een grote groep wandelaars zaterdag een jubileumwandeling langs onder- en bovengrondse beken, oude buitenplaatsen, tuinderijen, industrie en de duinen. Tijdens een tussenstop in de onlangs gerestaureerde Duinhoeve aan de Voorweg in Heemskerk werd de gids overhandigd aan wethouder Jacqueline Dorenbos en Cecilia van Weel.

Plattegrond Tjarko van der Pol
De verschillende foto’s, illustraties, teksten, vormgeving en een bijzondere plattegrond onderstrepen het afwisselende karakter van de binnenduinrand. De Beverwijkse kunstenaar Tjarko van der Pol componeerde speciaal voor Beek als Bron een plattegrond van de wandelroute (ca. 12 km).

De nieuwe wandelgids is onafhankelijk te gebruiken naast de app BeekalsBron met GPS-systeem. Vanaf 18 april is de gids gratis op te halen bij de gemeentehuizen van Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing