Nieuwe yogaschool van start in Beverwijk

Door: Raimond Bos

Marloes Zonneveld en Kalinka van Wees

BEVERWIJK - Op zaterdag 1 maart 2014 opent aan de Kuikensweg de nieuwe yogaschool Ajna Tempel haar deuren. De Heemskerkse Marloes Zonneveld (Zonnenyoga) en Wijk aan Zeese Kalinka van Wees (Element Yoga) nemen hun intrek in de ruimte onder het dak van Arthur Hoorn’s Racketcentre, de tennishal naast het Sportfondsenbad.

Marloes en Kalinka hebben elkaar gevonden in eenzelfde benadering: "Wij delen dezelfde passie voor yoga en brengen deze graag over. Daarnaast vinden we elkaar in het idee dat yoga meer is dan rekken en strekken. Yoga kent acht stappen naar 'verlichting' en de houdingen zijn daar slechts één van."

Gevarieerde lessen
De naam van de yogaschool is Ajna Tempel (Ajna spreek je uit als ashna) en hierin geven Marloes en Kalinka verschillende yogalessen: lessen met uitdaging voor het 'hoofd' waarin de nadruk ligt op ontspanning en meditatie. Daarnaast zijn er lessen waarin de uitdaging vooral ligt bij het lichaam (kracht). Maar je kunt meer verwachten dan de reguliere lessen. Zo worden in de Ajna Tempel regelmatig workshops georganiseerd, zoals Let it flow, Chakra yoga, Klankconcert en verdieping in de yogaleer. Daarnaast zijn er plannen voor strandyoga en 'yoga en varen'.

Drop-inn systeem
De Ajna Tempel werkt met een eenvoudig drop-inn systeem. Dat betekent dat je komt wanneer je wilt. Je zit niet vast aan een avond of tijd, maar bent vrij om elke les in de week te volgen. Je hoeft je nergens aan of af te melden. Vrije inloop dus.

Yoga is voor iedereen
Iedereen kan kennismaken met yoga. Zoals het vaak mooi wordt geformuleerd: Yoga is for everybody and every body! Sommige mensen denken dat je lenig moet zijn voor yoga of dat je alleen maar stil zit in lotushouding. Niets is minder waar! Yoga maakt je absoluut lenig en krachtig maar het mooie is dat het helemaal niet om het resultaat gaat! Het gaat er niet om hoe 'goed' je in een houding staat, maar juist om hoe je de houding 'beleeft'. Yoga brengt je uit je hoofd en in je lijf, en dat is precies wat mensen prettig vinden: die maalstroom stilzetten.

Gratis proefles en korting op open dag
Tijdens de opening op 1 maart 2014 geven Marloes en Kalinka gratis proeflessen in de ochtend (zie rooster onderaan). In de middag (vanaf 15:00 uur) wordt er geproost op een mooie toekomst. Kom op 1 maart 2014 een kijkje nemen in de Ajna Tempel, dan krijg je korting op een abonnement! Graag aanmelden via www.facebook.com/ajnatempel, per mail [email protected] of per telefoon: 0251 822319.

Rooster gratis proeflessen 1 maart 2014
09:00 – 09:45 Hatha Kalinka
09:45 – 10:30 Strong flow Marloes
10:30 – 11:15 Flow Kalinka
11:15 – 12:00 Flow Marloes
12:00 – 12:45 Slow flow Kalinka
12:45 – 13:30 Slow flow Marloes

Adres Ajna Tempel. Kuikensweg 82a in Beverwijk (inpandig van Arthur Hoorn's Racketcentre)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing