Nomineer nu jouw Omroepvrijwilliger van het Jaar

Door: Jan Pronk

Heeft jouw vrijwilliger het verschil gemaakt of een bijzondere bijdrage geleverd? Of verdient deze vrijwilliger het gewoon om eens extra in het zonnetje te worden gezet

Tot en met woensdag 13 april is het weer mogelijk om een vrijwilliger van jouw lokale publieke omroep te nomineren voor de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar. 

Vorig jaar werd de titel voor het eerst met succes uitgereikt tijdens de Lokale Media Awards. De publieksverkiezing werd toen met de meeste stemmen gewonnen door Wesley Ferwerda van OOG. Wie volgt Wesley dit jaar op?

Hoe gaat het in zijn werk? 

Het is eenvoudig. Vul het formulier in met onder meer de motivatie en stuur je aanmelding in. Ga hiervoor naar:?www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl Het nomineren van een vrijwilliger binnen jouw omroep kan een lastige keuze zijn, maar wellicht is er net die ene vrijwilliger die dit jaar extra aandacht verdient. Dat kan gaan om een bijzondere bijdrage of prestatie die is geleverd. Of juist die persoon die er altijd is om de omroep en anderen te helpen. Het kan die drijvende kracht zijn achter de schermen. 

Stemmen op jouw favoriet 

Van?dinsdag 19 april tot en met dinsdag 17 mei?kan er door het publiek?gestemd worden op de kandidaten die zijn voorgedragen. Omroepen kunnen hun netwerk, kijkers en/of luisteraars oproepen om te stemmen op hun vrijwilliger. 

Alle omroepen hebben vorig jaar veel gedaan voor hun genomineerden. Zo werden er filmpjes gemaakt en campagne gevoerd voor de publieksstem met aandacht in lokale en landelijke media. De prijs was hiermee niet alleen voor de omroepvrijwilliger zelf maar voor de gehele omroep. 

Bekendmaking nominaties 

Op donderdag 19 mei maken we de vijf genomineerden bekend die de meeste stemmen hebben ontvangen.

Live uitreiking in Hilversum

De uitreiking van de Omroepvrijwilliger van het Jaar vindt plaats tijdens de live uitreiking van de Lokale Media Awards op vrijdag 10 juni in Beeld en Geluid (Hilversum) waarvoor de genomineerden vanzelfsprekend voor worden uitgenodigd.

Over de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar

Zo’n 20.000 intern opgeleide vrijwilligers zetten zich iedere dag, vanuit verschillende rollen, in voor hun omroep en de onafhankelijke lokale nieuwsvoorziening. Met de uitreiking van de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar staan we stil bij de belangrijke rol die de vrijwilliger speelt binnen al die omroepen - van klein naar groot - en willen we ze de erkenning en waardering geven die ze verdienen, gekozen door de omroepen zelf en het publiek.  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing