Noodkinderopvang in Beverwijk door Stichting Welzijn Beverwijk en Peutercentra Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Stichting Welzijn Beverwijk (SWB) en Peutercentra Beverwijk bv hebben op verzoek van de gemeente Beverwijk het initiatief genomen om noodkinderopvang beschikbaar te maken voor basisschoolkinderen. De noodkinderopvang is vanaf donderdag 19 maart beschikbaar. De noodkinderopvang geldt voor gezinnen waarvan één of beide ouders in een vitale beroepsgroep werkt en die zelf geen opvang kunnen regelen.

Kinderen kunnen via hun eigen basisschool aangemeld worden voor de noodkinderopvang. De basisscholen stellen een lijst op van kinderen uit gezinnen die in aanmerking komen voor de noodkinderopvang. De scholen gebruiken hiervoor de lijst van vitale beroepen van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

De geselecteerde kinderen worden vervolgens door de welzijnswerkers van SWB en de pedagogisch medewerkers van Peutercentra Beverwijk opgevangen op één van de beschikbare locaties. Afhankelijk van het aantal kinderen dat moet worden opgevangen, worden nieuwe locaties gereed gemaakt. Peutercentra Beverwijk biedt ook noodopvang voor peuters waarvan de ouders al klant van Peutercentra Beverwijk zijn.

De openingstijden zijn van 8.00 – 18.00 uur. De noodkinderopvang bestaat uit kleine groepen van 10 kinderen. Naast het schoolwerk dat de basisschoolkinderen meekrijgen van hun school worden er diverse activiteiten georganiseerd door de welzijnswerkers van SWB en de pedagogisch medewerkers van Peutercentra Beverwijk. De peuters van Peutercentra Beverwijk worden in aparte groepjes opgevangen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing