Obelix West verdedigd titel in Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Lang leek Obelix West na zijn overwinning vorig jaar in Beverwijk een eendagsvlieg. De ruin lijkt echter net op tijd in vorm te komen om zijn titel te verdedigen op donderdag 11 augustus op de Breestraat. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard roept iedereen op om op tijd aanwezig te zijn om teleurstellingen bij de totalisator te voorkomen.

Obelix West profiteerde vorig jaar samen met pikeur Wim van der Mespel optimaal van de vijf meter voorgift in het startvak. Daarna kwam hij niet meer uit de verf. Hij werd weliswaar vierde in Purmerend, maar was ook bijzonder druk op de baan. Vervolgens kwam hij dat seizoen niet meer in actie.

Enkele weken geleden maakte hij pas zijn rentree. Voor zijn nieuwe trainster Caroline Aalbers kwam hij uit in Egmond aan den Hoef. Met succes. Samen met pikeur John Dekker werd hij knap derde. Vooral de manier waarop hij uit het startvak vloog, maakte indruk.

Casanova

Mogelijk rijdt Dekker ook de nummer twee van vorig jaar. Casanova werd net als Obelix West gereden door Wim van der Mespel. In de finale nam Uitgeester Aad Pools de honneurs waar op de sulky. Dit seizoen is Dekker de vaste stuurman van Casanova. Met succes. De combinatie won in Utrecht en werd derde in zowel Warmond als Stompwijk.

De kortebaan in Beverwijk maakt deel uit van de Rabobank IJmond Pikeursprijs, een klassement samengesteld naar aanleiding van de kortebanen in IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk. Vorig jaar ging de winst naar Frans van der Blonk.

Sponsoren en minidraverijen

De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard kan het evenement organiseren met dank aan succesvolle sponsorwerving. Het bestuur heeft twee hoofdsponsors, diverse subsponsors , paardsponsoren, adverteerders en vele Vrienden die hun bijdrage leveren. Een tweetal subsponsors heeft de kans om zelf te ervaren hoe het is om achter een draver over de Breestraat te rijden. Loting heeft uitgewezen welke gelukkigen een proefritje over de baan mogen maken. Daarnaast komen na de eerste omloop de pony's met hun pikeurs in de dop in de baan tijdens de Piet Scholten minidraverij, vernoemd naar de initiator.

De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Beverwijk op dinsdag 9 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video's te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Beverwijk met deskundig onderbouwde tips.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing