OBS de Zeester in Beverwijk loopt voor Kika.

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op woensdagmiddag 22 maart organiseert basisschool de Zeester de tweede editie van de Zeester Run. Alle kinderen van deze school uit Beverwijk kunnen die middag zo veel mogelijk rondjes rennen. Het is een rondje van 250 meter om het schoolgebouw heen. Kinderen hebben vooraf sponsors gezocht die voor elk gerend rondje een klein bedrag doneren. De totale opbrengst gaat naar drie verschillende goede doelen.

Het grootste deel gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Het is een prachtig doel, om je met 400 gezonde kinderen in kunnen te zetten voor (dood-) zieke kinderen. Daarnaast gaat een klein deel naar Stichting Edukans. Hiermee wordt een scholenproject in Suriname ondersteund. Dit doel past helemaal in het jaarthema van deze Wereldschool: Zuid Amerika. Tenslotte wordt een klein deel besteed aan het eigen schoolplein. Zo houden ook alle kinderen van de Zeester er zelf nog iets aan over.

Na de officiĆ«le opening en  een gezamenlijke Warming Up gaan de kinderen in groepen rondjes rennen. Bij de stempelpost worden het aantal rondjes bijgehouden. Onderweg kunnen de kinderen even uitrusten of energie tanken bij de verzorgingspost. Als alle kinderen klaar zijn mogen ook alle juffen, meesters en ouders hun rondjes rennen. Zij worden niet gesponsord, maar moeten zelf hun eigen startbewijs kopen. Nu zijn de leerlingen het publiek die de volwassenen luid zullen aanmoedigen.

Bij de voorbereidingen worden veel leerlingen betrokken. Ze maken in de klas allemaal hun eigen stempelkaart. De kleuters zorgen er voor dat het parcours mooi gekleurd is met stoepkrijt, sommige groepen zorgen dat de buurtbewoners worden ingelicht en een andere groep maakt weer het start- en finishdoek. Tenslotte maken de leerlingen van de Kinderraad na afloop het eindbedrag bekend.

Het evenement wordt opgezet met alle benodigde details zoals een startpistool, een digitale aftelklok, een dj, een speaker, 3 sportfotografen en veiligheidsouders langs het parcours. Voor de kinderen die even niet aan de beurt zijn, staat er een springkussen op het schoolplein. Dit wordt kosteloos neergezet door de Evenementenmakelaar.

De Zeester Run is het slotstuk van drie feestelijke weken waarin de school geheel in het teken staat van het jaarthema Zuid Amerika. Bovendien wordt er drie weken lang veel aandacht besteed aan het 15-jarig bestaan van deze basisschool in de Broekpolder.

Uiteraard is publiek van harte welkom. Het evenement vindt plaats op 22 maart tussen 13:15 en 15:15 uur. Via de Facebookpagina: Zeester Run 2017 is meer informatie te lezen.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing