“Oehoe… Ga je mee op zoek naar de bosuil?”

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op vrijdag 2 juni organiseert IVN Midden Kennemerland een avondexcursie rondom de camping Geversduin voor volwassenen en kinderen. 
De gidsen nemen jullie graag mee het duingebied in om de bosuilen te horen en te zien
Het zijn geheimzinnige vogels, die bosuilen. Hun leven speelt zich voornamelijk af in de nachtelijke uren. 
Daaraan zijn ze dan ook optimaal aangepast. Zo kunnen ze prima zien bij zelfs het kleinste spoortje maanlicht. Het bekendst is misschien nog wel de spookachtige roep - graag gebruikt in griezelfilms - van de mannetjes, vaak beantwoord door de ijselijke kreet van de vrouwtjes.

Door het geluid van de bosuil na te bootsen, hopen we dat ze gaan antwoorden en kunnen we ze waarnemen.‘Ga je mee op zoek naar de bosuil?’ Trek onopvallende, warme kleding aan en zorg dat de kleding niet te veel lawaai maakt, want dat verstoort de dieren. Een zaklamp mag mee, maar alleen aan op advies van de gids.Je kan je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum ([email protected] onder vermelding van de excursie) 

We vertrekken om 20.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing