Officieel groen licht voor renovatie tunnel

Door: Bos Media Services

Foto: Rijkswaterstaat

VELSEN - De gemeente Velsen heeft vandaag de omgevingsvergunning ('bouwvergunning') afgegeven voor de renovatie van de Velsertunnel. Met dit besluit is er nu definitief groen licht voor de renovatie die in april 2016 start en negen maanden duurt. 

Rijkswaterstaat begint nog deze maand met voorbereidende werkzaamheden. Zo maakt aannemerscombinatie Hyacint technische ruimtes geschikt voor de plaatsing van nieuwe installaties. Ook worden de ventilatiegebouwen gerenoveerd en voert de aannemer schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden uit.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk de Velsertunnel een aantal keer deels af te sluiten. Verkeer richting IJmuiden kan tijdens de afsluiting gebruik maken van de omleidingsroute over de calamiteitenbogen. Voor verkeer richting Beverwijk blijft steeds één tunnelbuis vrij. In de Wijkertunnel vinden in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats om de vluchtstrook geschikt te maken als tijdelijke extra rijstrook. Dit is een van de maatregelen om de regio tijdens de renovatie van de Velsertunnel in 2016 bereikbaar te houden.

De werkzaamheden in de Velsertunnel zijn afgestemd op werkzaamheden in de Wijkertunnel. Dus als de Velsertunnel dicht is, blijft de Wijkertunnel open en andersom. Alle afsluitingen zijn 's avonds en 's nachts van 20:00 tot 05:00 uur om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Onderstaand een overzicht per tunnel.

Velsertunnel
·         Dinsdagavond 29 tot woensdagochtend 30 september 2015
·         Woensdagavond 30 september tot donderdagochtend 1 oktober 2015
·         Maandagavond 12 tot en met zaterdagochtend 17 oktober 2015
·         Maandagavond 19 tot en met zaterdagochtend 24 oktober 2015
·         Dinsdagavond 27 tot woensdagochtend 28 oktober 2015
·         Maandagavond 9 tot zaterdagochtend 14 november 2015
·         Maandagavond 16 tot zaterdagochtend 21 november 2015
·         Dinsdagavond 15 tot woensdagochtend 16 december 2015

Wijkertunnel
·         Donderdagavond 1 tot vrijdagochtend 2 oktober 2015
·         Woensdagavond 4 tot donderdagochtend 5 november 2015
·         Donderdagavond 5 tot vrijdagochtend 6 november 2015

Van maandag 5 tot dinsdag 6 oktober 2015 moet het verkeer rekening houden met meerdere korte afsluitingen van de Velsertunnel gedurende 20 minuten (rond 24:00 uur, 01:00 uur en 02:00 uur). Dit in verband met werkzaamheden aan de Velsertraverse door Provincie Noord-Holland.

Blijf up to date!
Via Facebook geeft Rijkswaterstaat steeds tijdig aan welke werkzaamheden op korte termijn plaatsvinden. Daar kunt u ook al uw vragen kwijt. Kijk op www.facebook.com/velsertunnel.

Meer informatie
Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/velsertunnel, Facebook (www.facebook.com/velsertunnel) en Twitter (@velsertunnelrws)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing