Onderhoudsmonteurs klaar voor de toekomst

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op 7 maart 2023 is de eerste lichting onderhoudsmonteurs vanuit Tata Steel, Facta en GWOC geslaagd voor de Masterclass Smart Maintenance. Deze unieke masterclass in de IJmond bereidt onderhoudsmonteurs voor op de toekomst. De vorm van de masterclass is afgestemd op de voorkeuren van de monteurs: veel praktijksituaties, weinig theorie en geen klasjes.

Samen met en op verzoek van de Techport-bedrijven hebben het Nova College, Techport en onderhoudsfirma's een bijscholingsaanbod ontwikkeld voor (mbo) monteurs. Hiermee worden de kennis en vaardigheden op de werkvloer op het gebied van smart- en predictive maintenance versterkt. Het toepassen van smart technologies zoals Internet of Things, sensortechnologie, advanced analytics en machine learning in onderhoudsprocessen, zorgt ervoor dat je het slijtgedrag van installaties kan voorspellen, onverwacht falen kan tegen gaan en de levensduur van fabrieken kan verlengen. Door slim onderhoud in te passen kan je dus energiezuiniger produceren. Producenten, toeleveranciers, onderwijsinstellingen en Techport hebben een consortium gevormd om hiervoor een serie masterclasses voor bestaande (onderhouds)medewerkers te ontwikkelen. De training wordt geborgd in het bestaande aanbod van ROC Nova College.

Masterclass

De masterclass is 16 tot 18 dagdelen en de dagelijkse praktijk staat centraal. De serie trainingen bestaat dan ook niet alleen uit theorie, maar de praktijksituaties zijn het leslokaal, al dan niet gesimuleerd met behulp van augmented reality. In de training wordt onder meer gebruik-t gemaakt van de proeffabriek van het Fieldlab Smart Maintenance van Techport. De masterclass is zo opgezet dat delen ervan ook te gebruiken zijn voor om- en bijscholing. De nieuwe masterclass start vanaf 1 april 2023. Wil je meer informatie over de masterclass? Neem dan contact op met Edward Straus ([email protected]).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing