Onderhoudswerkzaamheden aan Zuidersluis IJmuiden

Door: Jan Pronk

IJMUIDEN - Rijkswaterstaat voert tussen maandag 6 november en vrijdag 10 november onderhoudswerkzaamheden uit aan de Zuidersluis in IJmuiden. Weggebruikers van de route over het sluizencomplex kunnen hinder ondervinden. Met name op donderdag 9 november zijn er stremmingen en omleidingen voor auto’s, fietsers en voetgangers. Scheepvaart kan gebruik maken van de Kleine Sluis of Middensluis.

Werkzaamheden

Gedurende deze week worden onder andere de deuren van de Zuidersluis onderhouden. Om dit goed te kunnen doen worden de deuren uit zowel de deurkas van de buitendeur (zeezijde) als de binnendeur (kanaalzijde) gehesen. Voor het uitvoeren van dit werk zet Rijkswaterstaat groot materiaal in, zoals grote drijvende bokken met hijskranen en een sleepboot. Duikers assisteren bij het in- en uithijsen van de deuren. Ook worden er deze week betonreparaties uitgevoerd. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden niet doorgaan.

Hinder

De werkzaamheden worden van maandag 6 november 08.00 uur t/m vrijdag 10 november 22:00 uur uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden enige geluidshinder ervaren. Op woensdag 8 november en donderdag 9 november werken we aan de deuren van het buitenhoofd (zeezijde) en zijn er stremmingen en omleidingen voor auto’s, fietsers en voetgangers:

-       Woensdag 8 november tussen 19:00-20:00 uur en donderdag 9 november tussen 09:00-10:00 uur worden de deuren uit de Zuidersluis gehesen.

-       Donderdag 9 november tussen 13:00-15:00 uur en tussen 16:00-18:00 worden de deuren teruggeplaatst in de Zuidersluis.

Tijdens bovengenoemde tijden worden fietsers en voetgangers onder begeleiding van verkeersregelaars en bebording over het binnenhoofd (kanaalzijde) geleid. Auto’s, bestemmingsverkeer, kunnen in deze periode niet passeren en dienen vanaf de noordzijde van het sluizencomplex hun bestemming te bereiken.

Over Zuidersluis

De Zuidersluis is onderdeel van het sluizencomplex in IJmuiden. De sluis is in 1876 in gebruik genomen. De sluis is 120 meter lang, 18 meter breed en 8 meter diep. De Zuidersluis heeft aan beide zijden 2 klapdeuren die in een V-vorm tegen elkaar staan.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing